BREAKING | Explozie la o stație de alimentare cu gaz comprimat (CNG) din Pantelimon. Un om a murit, un altul a fost rănit. Mașina s-a făcut scrum

21 mai 2023
1311 afișări
BREAKING | Explozie la o stație de alimentare cu gaz comprimat (CNG) din Pantelimon. Un om a murit, un altul a fost rănit. Mașina s-a făcut scrum
BREAKING | Explozie la o stație de alimentare cu gaz comprimat (CNG) din Pantelimon. Un om a murit, un altul a fost rănit. Mașina s-a făcut scrum | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov/Facebook

O explozie s-a produs, duminică dimineața, la o strație de alimentare cu CNG (Compressed Natural Gas – Gaz Natural Comprimat) din localitatea Pantelimon, lângă București, informează Infotrafic România.

Un om am murit, altul a fost rănit după o explozie la stația CNG de pe Biruinței

ISU București-Ilfov anunță că, în jurul orei 05:35 au fost solicitați să intervină la o stație de alimentare cu caz (CNG) din localitatea Pantelimon, județul Ilfov, unde s-a produs o explozie la un autoturism aflat în stație. Este vorba, mai exact, despre stația de alimentare de pe Bulevardul Biruinței, numărul 89.

În urma  exploziei, un om a murit pe loc, iar o a doua persoană a fost rănită și a fost transportată de urgență la spital. Potrivit primelor informații, persoana decedată ar fi persoana responsabilă cu alimentarea cu gaz a buteliei mașinii.

Trafic restricționat după explozie

Alimentarea cu gaz în stația CNG a fost oprită după explozie, iar traficul în zonă a fost restricționat. 

La fața locului au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, Detașamentul Special de Salvatori, un echipaj de descarcerare, un echipaj CBRN și patru ambulanțe SMURD.

Ce este CNG

CNG înseamnă Compressed Natural Gas, deci gaz natural comprimat. Alături de GPL (gaz petrolier lichefiat), este unul dintre cei doi combustibili auto alternativi, pe bază de gaze naturile, la benzină și motorină.

Practic, este gazul metan pe care îl folosim mai toți acasă, la încălzire locuinței sau la aragaz.

Specialiștii subliniază că, spre deosebire de benzină și motorină, GNC este un carburant semnificativ mai prietenos cu mediul decât benzina sau motorina.   

Fiind un un cambustibil cu etichetă ecologică, CNG este subvenționat de UE. De asemenea, are costuri de prelucrare mai mici decât carburanții conveționali, iar aceste două lucruri au ca rezultat un preț semnificativ mai mic decât prețurile benzinei și motorinei.

 

Cookies