BREAKING | Explozie la magistrala de gaz de la Călimănești, pe șantierul de la autostrada A7. Au murit 4 oameni, doi răniți au fost transportați la spitale din București

21 sept. 2023
343 Afișari
BREAKING | Explozie la magistrala de gaz de la Călimănești, pe șantierul de la autostrada A7. Au murit 4 oameni, doi răniți au fost transportați la spitale din București
BREAKING | Explozie la magistrala de gaz de la Călimănești, pe șantierul de la autostrada A7. Au murit 4 oameni, doi răniți au fost transportați la spitale din București. Sursa foto: captură video YouTube/ Ziarul de Vrancea

Autoritățile din Vrancea au activat Planul Roșu de Intervenție, în noaptea de miercuri spre joi, după o explozie și un incendiu la magistrala de gaz de la Călimănești, pe șantierul de la Autostrada Moldovei. Patru persoane au murit pe loc, iar alte cinci au fost rănite. Doi dintre muncitorii răniți au fost transferați cu elicopterul la spitale din București.

Potrivit primelor informații, incidentul s-ar fi produs din cauza unei erori umane. Conducta de gaz ar fi fost lovită de un utilaj, potrivit Ziarul de Vrancea.

Explozie la magistrala de gaz de la Călimănești, pe șantierul de la autostrada A7

În noaptea de miercuri spre joi am fost solicitați să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, în dreptul localităţii Călimăneşti. În urma evenimentului, au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la faţa locului au fost descoperite patru victime carbonizate, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru, potrivit HotNews.ro.

Răniții au fost transportați la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Adjud, iar doi dintre ei, care au suferit arsuri, au fost transferați cu elicopterul la spitale din București.

Atât cei care și-au pierdut viața, cât și cei răniți în urma exploziei lucrau pe șantier la autostrada A7.

Planul roșu de intervenție a fost activat, noaptea trecută, în jurul orei 01:30, în urma exploziei la o magistrală de gaz de la Călimănești. Pompierii au reușit să lichideze flăcările după aproximativ 3 ore, intervenind în continuare pentru răcirea utilajelor cuprinse de incendiu.

La fața locului au intervenit de urgență 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 4 ambulanțe SMURD, o autospecială de transport persoane și victime multiple a ISU Vrancea și cinci ambulanțe al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

Doi bărbați au fost transferați la spitale din București

Doi răniți în vârstă de 61 și 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65%, respectiv 40% din corp, au fost preluați cu elicopterul și transferați la Spitalul Bagdasar Arseni și Spitalul Floreasca din Capitală.

Mesajul transmis de ministrul Transporturilor

În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi.

În urma accidentului de pe șantierul autostrăzii A7, în care și-au pierdut viața 4 muncitori, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate.

Ca ministru al Transporturilor am fost și sunt în permanentă legătură cu constructorul și autoritățile care au intervenit la locul tragediei, a transmis Sorin Grindeanu, joi dimineață, într-o postare pe Facebook.

VIDEO

Cookies