BREAKING | Elena Udrea va fi extrădată, au decis judecătorii bulgari

19 apr. 2022
1124 afișări
BREAKING | Elena Udrea va fi extrădată, au decis judecătorii bulgari
Elena Udrea

Judecătorii din Bulgaria au decis, cu puțin timp în urmă, să o predea pe Elena Udrea autorităților române. Elena Udrea are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Decizie în primă instanță: Elena Udrea va fi extrădată din Bulgaria

Instanța din Bulgaria care a a dat acest verdict a acceptat, astfel, cererea autorităților române ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a-și ispăși condamnarea de 6 ani la închisoare. Fostă șefă a cancelariei prezidențiale (în primul mandat la Cotroceni al lui Traian Băsescu), fost ministru al Turismului și al Dezvoltării, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

În ziua în care Curtea Supremă a dat sentința, cu doar câteva ore înainte de pronunțare, Elena Udrea a plecat din țară pe la vama Giurgiu. 

Udrea a fost dată în urmărire imediat după ce polițiștii n-au găsit-o acasă, la Corbeanca, unde s-au dus, după pronunțare, să pună în aplicare mandatul de executare a sentinței. Câteva ore mai târziu, Udrea a fost prinsă la Kulata.

Decizia luată azi de judecătorii bulgari poate fi atacată de Elena Udrea cu apel în 5 zile.

Elena Udrea le-a cerut judecătprilor bulgari să nu o extrădeze, pe motiv că în România e persecutată politic, că a fost amenințată cu moartea într-o închisoare și că, pe deasupra, este și bolnavă.

știre în curs de actalizare

Cookies