BREAKING | Dosar penal la o grădiniță din București, unde o fetiță de 2 ani și jumătate a fost lăsată să zacă pe jos vreme de 4 ore

10 oct. 2023
3665 Afișari
BREAKING | Dosar penal la o grădiniță din București, unde o fetiță de 2 ani și jumătate a fost lăsată să zacă pe jos vreme de 4 ore
BREAKING | Dosar penal la o grădiniță din București, unde o fetiță de 2 ani și jumătate a fost lăsată să zacă pe jos vreme de 4 ore | Foto simbol: Unsplash

Polițiștii Capitalei au deschis un dosar de cercetare penală, pentru neglijență în serviciu, după ce agenții au fost sesizați de părinții unei copile de doi ani și cinci luni că aceasta a stat ore în șir pe podea la o grădiniță privată din Sectorul 6, fără să fie băgată în seamă de personal. Fetița a ajuns la spital cu insuficiență respiratorie.

Poliția Capitalei a deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu la o grădiniță privată din Sectorul 6

O femeie, mama unor gemene de doi ani și jumătate, a povestit pe Facebook cum una dintre acestea a fost preluată în stare gravă de la grădinița privată din Sectorul 6 pe care o frecventau. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 22 septembrie.

Fetița a ajuns la spital, iar medicii au constatat că se afla în insuficiență respiratorie:

Atunci a constatat că are respirația rapidă și sacadată, nu poate să stea în picioare și abia ține ochii deschiși. Am ajuns cu ea la camera de gardă, unde medicii au constatat că se află în insuficiență respiratorie, i-au dat oxigen și aerosoli cu ventolin din 20 în 20 minute și au internat-o în spital.(…)

Privind înregistrările video am observat că, după ora 15:30, copilul a zăcut pe jos la orizontală, doar se mai târa puțin dintr-un loc în altul, timp în care ceilalți copii se jucau voioși în jurul ei. În acest timp 4 (PATRU) „doamne” au intrat pe rând în camera de activități nu pentru a verifica starea copiilor ci pentru a butona telefoanele.(…)

După aproximativ ora 16:10, până când am preluat-o la 17:45, Anastasia a zăcut pe jos în mijlocul clasei, fără să se mai miște.

Mama fetiței a mai spus că fondatoarea grădiniței i-a promis că va reveni cu un punct de vedere, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Părinții fetiței au depus plângere la Poliție

Pe data de 2 octombrie, părinții fetiței au depus plângere la Poliție, a transmis News.ro.

Poliția Capitalei a transmis următoarele:

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 20 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, în data de 22 septembrie 2023, după ce a preluat-o pe fiica sa, minoră, în vârstă de doi ani și cinci luni, de la o grădiniță din Sectorul 6, la care este înscrisă, a constatat că aceasta este într-o stare precară de sănătate. Cercetările au fost preluate de către Serviciul Siguranța Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies