BREAKING | Demolarea Cathedral Plaza, suspendată de Tribunalul București. Nicușor Dan are și plângere penală, făcută de proprietarul clădirii

04 oct. 2022
629 Afișari
BREAKING | Demolarea Cathedral Plaza, suspendată de Tribunalul București. Nicușor Dan are și plângere penală, făcută de proprietarul clădirii
Demolarea Cathedral Plaza, suspendată de Tribunalul București. Nicușor Dan are și plangere penală, făcută de proprietarul clădirii | Foto: Inquam Photos, Octav Ganea, George Călin

Tribunalul Bucureşti a devis suspendarea dispoziției numărul  1454 din 20.07.2022 prin care primarul general al Capitalei, Nicușor Dan de decis demolarea clădirii Cathedral Plaza. 

Dispoziţia de demolare a clădirii a fost semnată de Nicușor Dan după o decizie definitivă a instanței care a declarat clădirea ca fiind ilegal construită..După ce a semnat dispoziția de demolare, primarul general declara că, inițial, cheltuielile de demolare vor fi suportate de către primărie, urmând ca, mai apoi, să își recupereze banii de la proprietarul Cathedral Plaza.

„Tribunalul București a suspendat demolarea Cathedral Plaza”

Acum, reprezentanții proprietarului clădirii Cathedral Plaza anunță că decizia de demolare a fost suspendată de Tribunalul București:

Tribunalul confirmă astfel argumentele proprietarului clădirii, în sensul că procedura de reautorizare demarată de acesta are, în mod firesc, prioritate. (…) Suspendarea efectelor dispoziției Primarului General reprezintă o soluție firească și necesară într-un stat de drept, fiind conformă cu cele dispuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în decembrie 2018, când a respins cererea vecinilor ARCB de condamnare a Statului Român pentru întârzierea procedurilor de demolare, solicitate de aceștia fără drept.

Proprietarul Cathedral Plaza mai anunță  și că depus o plângere penală împotriva lui Nicușor Dan, pe care îl acuză de  abuz în serviciu și alte fapte conexe pe care le-ar fi comis prin semnarea dispoziției de demolare a clădirii de birouri.

Proprietarul clădirii îl acuză de abuz pe primarul general Nicușor Dan

Mai mult, proprietarul se adresează și instanței civile unde cere atțt municipalității, cât și și lui Nicușor Dan,  daune echivalente valorii investițiilor sale. 

Abuzul actual al primarului general Nicușor Dan ne forțează să luam atitudine și să luptam cu toate mijloacele legale disponibile pentru a proteja cladirea. Am decis în același context să înaintam mai multe petiții formalizate către autoritățile publice din România cu atribuții în acest conflict pentru că toate aceste instituții și autorități au susținut și au făcut posibil proiectul Cathedral Plaza, fiind obligate să intervină pentru a preîntâmpina un dezastru atât legal cât și faptic.

Cathedral Plaza este o clădire de birouri construită în perioada 2006 – 2010 al cărei proprietar este Millenium Business Development SRL și a cărei valoare evaluată la aproximativ 100 milioane de euro. Imobilul este situat la intersecția străzilor General Berthlot și Luterană.

Cookies