BREAKING | Dacian Cioloș și-a dat demisia din USR. Alți 4 europarlamentari l-au urmat și au înființat partidul REPER

31 mai 2022
313 afișări
BREAKING | Dacian Cioloș și-a dat demisia din USR. Alți 4 europarlamentari l-au urmat și au înființat partidul REPER
Dacian Cioloș și-a dat demisia din USR. Alți 4 europarlamentari l-au urmat și au înființat partidul REPER. Sursa foto: Inquam

Dacian Cioloș a demisionat marți din USR. La calitatea de membri USR au renunțat și europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache, se arată într-un comunicat de presă. Totodată, ei au anunțat lansarea partidului REPER.

Dacian Cioloș și-a dat demisia din USR

Prin intermediul unui comunicat de presă, Dacian Cioloș și cei 4 europarlamentari și-au anunțat demisia din USR (Uniunea Salvați România) și transmit că au înființat partidul REPER (Reînnoim Proiectul European al României).

„Din păcate, conducerea actuală a USR a îndepărtat partidul treptat, dar sigur de valorile și promisiunile cu care noi, eurodeputații aleși pe lista Alianței 2020 USR PLUS, am cerut și obținut votul a 2 milioane de cetățeni români în campania electorală din 2019. Nu vedem la conducerea USR nici dorința, nici maturitatea de a accepta greșelile trecutului și de a schimba o direcție care duce partidul spre irelevanță politică. Nu mai girăm refuzul de a atrage şi promova competențe (oameni și idei) și de a dezvolta organizația. Vedem un cerc restrâns de membri care își consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile noastre și ale electoratului reformist din România. Acest electorat aşteaptă răspunsuri”, au transmis cei 5 europarlamentari într-un comunicat de presă.

Alți 4 europarlamentari l-au urmat și au înființat partidul REPER

Dacian Cioloș, Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache au lansat astăzi partidul REPER (Reînnoim Proiectul European al României).

„De ce?
Pentru că nu mai putem face lucrurile cu jumătăți de măsură și compromisuri nerezonabile.
Pentru că există o cale. Există soluții. Există resurse. Se poate o Românie mai bună”, se arată pe siteul oficial al partidului REPER, la categoria Manifest.

Dacian Cioloș a declarat marți, 31 mai 2022, pe pagina de Facebook, printre altele:

„Noul proiect politic REPER este încărcat de viziunea că există un public în România care prețuiește moderația, care are nevoie de soluții, care are nevoie de oameni și proiecte, care este gata să depășească starea de conflict permanentă și dispus să asculte înainte de a propune direcții și soluții”.

În urmă cu doar câteva zile, Cătălin Drulă – președintele USR, spuneadespre o eventuală plecare din partid a fostului președinte Cioloș că este „o chestiune lipsită de sens”.

Cookies