BREAKING | Cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter înregistrat în România

30 nov. 2021
442 Afișari
BREAKING | Cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter înregistrat în România
BREAKING | Cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter înregistrat în România. Sursa foto: TVR

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs marți seară, în zona seismică Vrancea. Acesta s-a înregistrat la o adâncime de 124 de kilometri.

Un nou cutremur a fost înregistrat marți în România. Epicentrul s-a aflat în zona seismică Vrancea, la ora 18:20 și 57 de secunde, la o adâncime de 124 de kilometri de sol.

Cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade înregistrat marți în România

Potrivit Institului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), acest cutremur s-a produs la 85km Est de Brașov, 95km Nord-Est de Ploiești, 102km Sud de Bacău, 107km Vest de Galați, 108km Nord-Vest de Brăila, 144km Nord de București, 170km Nord-Est de Pitești, 181km Sud de Iași, 199km Est de Sibiu și la 208km Nord de orașul bulgăresc Ruse.

Potrivit scării Institutului pentru Fizica Pământului, cutremurul de marți după-amiază se încadrează din punct de vedere al magnitudinii la categoria medie. Momentan nu se cunosc date privind eventuale replici de magnitudine mai mare sau mai mică a acestui seism. De asemenea, adâncimea la care s-a produs, de 142 de kilometri, este considerată intermediară, astfel că nu este nici un cutremur de mare adâncime, dar nici unul de suprafață.

Nu este singurul seism produs în ultimele zile în Vrancea

Seismul de marți, 30 noiembrie nu este singurul cutremur produs în ultimele zile în zona seismică Vrancea. Astfel, ultimul seism s-a înregistrat chiar ieri, 20 noiembrie, la ora 18:37, deci la o oră similară cu cea la care s-a produs cutremurul de astăzi. Totuși, cutremurul de ieri a fost mult mai slab din punct de vedere al magnitudinii, fiind înregistrat un nivel de 2,3 grade pe scara Richter.

Acest seism s-a produs la adâncimea de 80 de kilometri și a fost catalogat drept un cutremur slab de către INFP.

Cu doar o zi înainte, pe 28 noiembrie, s-a înregistrat un alt cutremur în zona seismică Vrancea, cu o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter, la adâncimea de 113 kilometri. De asemenea, și acest seism a fost încadrat de experții seismologi la categoria cutremurelor slabe.

Cookies