BREAKING | Cod portocaliu de vânt în București: copaci căzuți pe mașini, elemente de construcție în pericol de cădere. Mai multe străzi blocate | UPDATE

02 apr. 2024
2293 Afișari
BREAKING | Cod portocaliu de vânt în București: copaci căzuți pe mașini, elemente de construcție în pericol de cădere. Mai multe străzi blocate | UPDATE
BREAKING | Cod portocaliu de vânt în București: copaci căzuți pe mașini și pe străzi, elemente de construcție în pericol de cădere. Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov

Cum a intrat în vigoare codul portocaliu de vânt și vijelii în București, cum au început sesizările referitoare la copaci căzuți pe străzile din Capitală. Până acum, mai mulți arbori s-au prăbușit pe carosabil sau pe mașini, iar mai multe elemente de construcție sunt în pericol de cădere.

UPDATE, ora 12:39: Un panou electoral a fost luat de vânt și a lovit două mașini parcate, în zona Piața Vitan.

De asemenea, pe străzile Secuilor și Calea Griviței au căzut alți copaci pe autoturisme.

UPDATE, ora 12:18: Un alt arbore a căzut din cauza condițiilor meteo, în cartierul Vatra Luminoasă, pe strada Jean Athanasiu. Acesta s-a prăbușit peste două vehicule parcate în zonă.

Pompierii se află deja la fața locului și lucrează pentru a elibera zona. Traficul este încă blocat la acest moment:

Capac căzut în cartierul Vatra Luminoasă
Capac căzut în cartierul Vatra Luminoasă | Sursă foto: Info Trafic București și Ilfov/ R.M.-Facebook

UPDATE ora 12:12: Un alt copac s-a prăbușit pe Centura Glina, lovind un TIR aflat pe partea carosabilă. Vehiculul a fost avariat în urma incidentului.

După cum se poate observa din poza postată de un membru al comunității „Info Trafic București și Ilfov”, parbrizul acestuia a fost spart:

Un copac a căzut peste un TIR pe Centura Glina
Un copac a căzut peste un TIR pe Centura Glina | Sursă foto: Info Trafic București și Ilfov/A.L.-Facebook

UPDATE, ora 11:58: Un copac imens s-a desprins din rădăcină și a căzut pe o mașină și pe balconul unei case aflate pe Str. Mătăsari. Ca urmare a acestui incident, strada Mătăsari este închisă, potrivit spuselor unui martor:

Strada Mătăsari închisă!
Atunci când sesizările noastre nu contează!! Am chemat în trecut PL și ADP. Am făcut sesizare la PS2 și apoi la PMB. Vecinii la fel.
A rămas în aer pentru că la PMB nu se acceptă nimic legat de copaci stradali. Până astăzi au fost alte 2 mașini avariate de același copac. Acum avem una distrusă.. păcat!
Strada Mătăsari. Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov/ Patrick R.
Strada Mătăsari. Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov/ Patrick R.

Mai mulți copaci căzuți în București, din cauza fenomenelor meteorologice

ANM a emis un cod portocaliu de vânt pentru ziua de astăzi în București. Astfel, până la ora 18:00, în Capitală sunt așteptate intensificări puternice ale vântului și vijelii.

Până la această oră (2 aprilie, ora 11:50), la numărul unic de urgență 112 au apărut mai multe solicitări ca urmare a fenomenelor meteorologice, potrivit unui administrator al grupului de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”.

Solicitările au fost următoarele:

  • Calea Moșilor, intersecție cu Bd. Carol, panou publicitar căzut pe carosabil;
  • Piața Amzei, elemente de construcție în pericol de cădere;
  • Str. Pitar Moș, elemente de construcție în pericol de cădere;
  • Aleea Izvorul Crișului, copac căzut pe carosabil.

De asemenea, un alt membru al grupului de Facebook menționat anterior a informat că un copac a căzut peste mai multe mașini pe Str. Valea Oltului din Capitală. Din imaginile postate de acesta, pare că autoturismele respective au fost avariate.

Copac căzut peste mașini
Copac căzut peste mașini. Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov – Facebook

Știre în curs de actualizare

Cookies