BREAKING | Cod galben de vreme severă în București. Ploi torențiale, vânt, grindină, tunete și fulgere în avertizarea nowcasting emisă de ANM

29 mai 2024
7313 afișări
BREAKING | Cod galben de vreme severă în București. Ploi torențiale, vânt, grindină, tunete și fulgere în avertizarea nowcasting emisă de ANM
BREAKING | Cod galben de vreme severă în București. Ploi torențiale, vânt, grindină, tunete și fulgere în avertizarea nowcasting emisă de ANM | Foto: B365.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o avertizare meteo nowcasting de ploi torențiale (cod galben) pentru Municipiul București. Aceasta intră în vigoare de la ora 15:35 și este valabilă pentru următoarele 60 de minute.

Cod galben de ploi torențiale în București

Meteorologii ANM au anunțat că se vor semnala, în Municipiul București, averse cu descărcări electrice. De asemenea, vor exista și intensificări ale vântului și grindină, acestea manifestându-se în mod special în nordul Capitalei.

Avertizarea este valabilă în intervalul 29 mai 2024, ora 15:35 – 29 mai 2024, ora 16:30. Iată anunțul:

În zona Municipiului București se vor semnala: averse care vor acumula peste 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină, îndeosebi în nordul orașului. 

La momentul redactării acestui articol, deja au început să cadă primii stropi de ploaie.

O astfel de avertizare a fost emisă de către meteorologi și pentru județul Ilfov. Fenomenele vizate sunt: averse însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. De asemenea, ANM a anunțat că se vor acumula peste 20 – 25 de l/mp.

Prognoza specială pentru Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis și prognoza specială pentru București. Aceasta este valabilă în ziua de joi, 30 mai 2024, până la ora 20:00.

Meteorologii anunță că vremea va fi în general instabilă și că vor exista perioade cu înnorări accentuate. De asemenea, vor exista și averse moderate cantitativ în Capitală.

Maxima termică de mâine va fi cuprinsă între 25 – 26 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul bate moderat. Viteza medie a rafalelor de vânt va fi de 26 de km/h.

Pe timp de noapte, minima termică va fi cuprinsă între 12 – 14 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, iar vântul suflă slab. Viteza medie a rafalelor va fi de 19 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

Cookies