BREAKING | Bucureștiul rămâne fără prefect. Guvernul a demis prefecții USR PLUS, deci inclusiv pe Alin Stoica

09 sept. 2021
510 afișări
BREAKING | Bucureștiul rămâne fără prefect. Guvernul a demis prefecții USR PLUS, deci inclusiv pe Alin Stoica
BREAKING | Bucureștiul rămâne fără prefect. Guvernul a demis prefecții USR PLUS, deci inclusiv pe Alin Stoica

Guvernul a decis demitererea tuturor prefecților și subprefecților USR PLUS, a anunțat premierul Florin Cîțu cu puțin timp în urmă.

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi (joi, 9 septembrie) că toți prefecții și subprefecții USR-PLUS vor fi demiși. USR-PLUS avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar demiterea lor se face prin intermediul unei Hotărâri de Guvern.

Această demitere în masă vine după ce ieri, miercuri, premierul Cîțu a demis mai mulți secretari de stat, subsecretari și consilieri de stat care au fost susținuți de USR-PLUS.

Guvernul a demis toți prefecții și subprefecții USR PLUS

Înainte de decizia Guvernului de demitere a prefecților USR PLUS, prefectul Capitalei, Alin Stoica, declara: „Noi ne continuăm activitatea, toți prefecții din partea USR PLUS, până când se va decide altceva” și că își va continua activitatea „în mod normal, fără niciun fel de impedimente”.

Recomandăm și: Prostie pe steroizi sau lovitură de stat. Adică balamucul cu moțiunea cu PNL vs PNL vs USR PLUS vs AUR, hop și PSD

De asemenea, când a fost întrebat dacă au existat discuții despre o iminentă înlocuire a sa, a răspuns:  „Nu, există doar lucrurile care se vehiculează în presă”.

Hotărârea de Guvern a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern. Nu vor fi numiți noi prefecți, ci noile funcțiile vor fi preluate de subprefecții din fiecare județ.

Florin Cîțu a explicat de ce preferă să nu numească alți prefecți în funcții: a decis ca subprefecții să preia atribuțiile pentru că deja cunosc situația de pe teren.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a declarat, la Digi24, Florin Cîțu.

Printre prefecții demiși se află și Alin Stoica, Prefectul Capitalei. USR-PLUS mai avea prefecți și în: Argeș, Brăila, Bacău, Tulcea, Vaslui, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Buzău, Galați și Gorj.

Recomandăm și: BREAKING | Miniștrii USR PLUS au demisionat. S-au aplaudat și s-au pozat tip selfie. Urmează bilanțuri la Palatul Victoria

Cîțu a subliniat că vor fi demiși tot astăzi și secretarii de stat ai USR PLUS care au rămas în funcție. Urmează ca alți secretari de stat să preia atribuțiile.

Cookies