BREAKING | Bătaie cu jandarmii la protestul AUR în București, câteva persoane au fost reținute. Trafic blocat în zona Palatului Parlamentului

10 mai 2023
357 Afișari
BREAKING | Bătaie cu jandarmii la protestul AUR în București, câteva persoane au fost reținute. Trafic blocat în zona Palatului Parlamentului
BREAKING | Bătaie cu jandarmii la protestul AUR în București, câteva persoane au fost reținute. Trafic blocat în zona Palatului Parlamentului | Sursă foto: Captură-Antena 3 CNN

Sute de simpatizanți ai partidului AUR s-au strâns în fața Palatului Parlamentului pentru un nou protest. Aceștia au intrat în conflict cu jandarmii.

Forțele de ordine au anunțat că nu există autorizația necesară pentru organizarea aceste manifestații.

Protest AUR: Participanții s-au luat la bătaie cu jandarmii

În urma protestului AUR din această dimineață, 10 mai 2023, simpatizanții partidului au intrat în conflict cu jandarmii. Protestatarii au devenit violenți și au început să se bată cu forțele de ordine aflate la fața locului, care încearcă să mențină ordinea publică, transmite Digi24.ro.

În cadrul acestui conflict a fost agresat și deputatul Ludovic Orban. Acesta a anunțat că a fost înjurat, lovit cu picioarele și scuipat de protestatarii din fața Palatului Parlamentului.

Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat că românii sunt chemați la această manifestație. Simpatizanții partidului protestează împotriva adoptării de către majoritatea parlamentară a PL-x 145/2023, proiectul cu privire la Observatorul Național al Copiilor.

Protestul este neautorizat

Două manifestații au loc la această oră, una în curtea Palatului Parlamentului, iar cea de-a doua în exteriorul clădirii. Jandarmeria a anunțat că acestea nu îndeplinesc condițiile legale pentru organizarea de proteste.

În legătură cu manifestațiile aflate în desfășurare la Palatul Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În curtea obiectivului, are loc o manifestație de protest formată din invitați și membri ai unei formațiuni politice. În același timp, în exteriorul curții, se desfășoară o adunare publică nedeclarată, formată din alți membri ai aceleiași formațiuni politice, precum și simpatizanți ai acesteia.

Manifestanților din curtea Palatului Parlamentului, cât si din exterior, li s-a adus la cunoștinţă că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul. Menționăm faptul că Jandarmeria Română respectă dreptul constituțional la liberă exprimare al tuturor cetățenilor, cu respectarea prevederilor legale in vigoare, a transmis Jandarmeria.

Protestul a fost început în dimineața zilei de miercuri, în jurul orei 8.00. La acesta sunt prezenți aproximativ 300 de manifestanți.

Cookies