BREAKING | Anunț de la Vatican: Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit în această dimineață

31 dec. 2022
294 Afișari
BREAKING | Anunț de la Vatican: Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit în această dimineață
BREAKING | Anunț de la Vatican: fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit în această dimineață. Sursa foto: Facebook/ Vatican News

Este doliu în lumea catolică. Vatican a anunțat că, Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit în această dimineață, la vârsta de 95 de ani.

UPDATE, ora 12:12: Luni, la data de 2 ianuarie 2023, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus în Bazilica Sfântul Petru de la Vatican.

Astfel, credincioșii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Vatican: A murit fostul Papă Benedict al XVI-lea

Biroul de presă de la Vatican a anunțat că, fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit în această dimineață, la ora 09:34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican.

Starea de sănătate a fostului papă se agravase și își petrecea nopțile asistat de medici.

Vatican a transmis că, starea de sănătate a Papei Emerit Benedict al XVI-lea s-a înrăutățit în ultimele ore, din cauza vârstei, iar cadrele medicale îl monitorizau în permanență.

Biserica Catolică are o serie de protocoale stricte în momentul în care un papă încetează din viață, însă, pe măsură ce starea de sănătate a Papei Emerit Benedict s-a înrăutățit, a devenit tot mai neclar dacă aceleași protocoale se vor aplica și în cazul unui Papă care a ales să demisioneze din funcție, relata ieri BBC.

Miercuri dimineață, 28 decembrie, la finalul audienței generale, Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să se roage pentru fostul Papă Benedict al XVI-lea.

După audiența generală de miercuri, Papa Francisc l-a vizitat pe Papa Emerit la mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican.

Papa Benedict al XVI-lea a demisionat în anul 2013, invocând motive de sănătate, iar mai apoi a locuit la Vatican.

În ultimii ani, starea de sănătate i s-a înrăutățit, după ce fostul Papă Benedict al XVI-lea își dedicase viața de după papalitate rugăciunii și meditației, potrivit antena3.ro.

Cookies