BREAKING | ANI: Nicușor Dan e incompatibil și în conflict de interese de natură administrativă. Agenția de Integritate a sesizat Parchetul

16 feb. 2023
268 Afișari
BREAKING | ANI: Nicușor Dan e incompatibil și în conflict de interese de natură administrativă. Agenția de Integritate a sesizat Parchetul
BREAKING | ANI: Nicușor Dan e incompatibil și în conflict de interese de natură administrativă. Agenția de Integritate a sesizat Parchetul | Sursă foto: Inquam_Photos_George_Calin

Nicușor Dan este acuzat de incompatibilitate și conflictul de interese de către ANI. Agenția Națională de Integritatea a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Nicușor Dan, acuzat de incompatibilitate de ANI

Agenția Națională de Integritatea sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul primarului general al municipiului București, Nicușor Dan, după cum transmite G4Media joi, 16 februarie 2023.

ANI a informat că există indicii care arată că edilul Capitalei ar fi comis următoarele infracțiuni:

  • Abuz în serviciu,
  • Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Instituția a susține că o amendă contravențională ce a fost dată lui Nicușor Dan (pe persoană fizică) de către o instituție publică, ar fi fost achitată de către PMB. Demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru primar.

De asemenea, în perioada 7 august – 7 septembrie 2021, când Nicușor Dan avea atât funcția de primar general, cât și funcția de director general al ALPAB, acesta a cerut suplimentarea bugetului ALPAB cu 3.000.000 d elei.

În calitate de primar, Nicușor Dan ar fi aprobat solicitarea. Astfel că, bugetul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București ar fi crescut de la ‪11.517.000‬ Lei la ‪14.517.000‬ Lei.

Pe lângă asta, ANI a sesizat Instituția Prefectului Capitalei în ceea ce privește legalitatea exercitării de către Nicușor Dan a unor funcții de conducere în cadrul următoarelor instituții și servicii pulice:

  • Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic,
  • Administrația Străzilor București,
  • ALPAB,
  • Centrul Cultural Expo Arte.

Agenția Națională de Integritate a făcut o sesizare și către Curtea de Conturi. Iată ce se prezintă în comunicatul transmis:

SESIZAREA CURȚII DE CONTURI A ROMÂNIEI cu privire la legalitatea achitării amenzii contravenționale aplicată lui DAN NICUȘOR DANIEL în calitate de persoană fizică, din bugetul Primăriei Municipiului.

Edilul este acuzat de stare de incompatibilitate și de conflict de interese de natură administrativă. Întreg comunicatul transmis de ANI poate fi consultat accesând ACEST link.

Cookies