BREAKING | Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde procurorii din București verifică zeci de morți suspecte la Terapie Intensivă

11 apr. 2024
1212 afișări
BREAKING | Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde procurorii din București verifică zeci de morți suspecte la Terapie Intensivă
BREAKING | Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde procurorii din București verifică zeci de morți suspecte la Terapie Intensivă | Sursa foto: Agerpres

O anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon din București a fost demarată astăzi, după ce o sesizare în ceea ce privește un val de morți suspecte a fost fost primită de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon după un val de morți suspecte

Morțile suspecte ar fi avut loc pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Conform informațiilor transmise de Cetățeanul.net, într-o anchetă realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica, medicii de pe această secție ar fi micșorat în mod deliberat doza de noradrenalină prescrisă pacienților.

Conform aceleiași surse, în intervalul 4 aprilie 2024 – 6 aprilie 2024, aproape 20 de persoane ar fi murit în acest mod.

Ce este Noradrenalina?

Aceasta este utilizat în tratamentul de urgența în situațiile în care este necesara creșterea imediată a tensiunii arteriale până la valori normale, deoarece noradrenalina acționează ca un vasoconstrictor (medicament care micșorează calibrul vaselor provocând contracția fibrelor musculare), conform Medicover.ro.

În urma unei sesizări, Parchetului de pe lângă Tribunalul București a pornit joi, 11 aprilie 2024, o anchetă. Conducerea unității medicale a confirmat faptul că această anchetă are loc și că vor pune la dispoziția organelor toate cele necesare, conform A3 CNN.

Pe lângă asta, conducerea spitalului va demara și o anchetă proprie pentru a afla mai multe detalii în legătură cu cele întâmplate pe secția de ATI.

Alexandru Rafila va trimite și Corpul de Control la spital

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a confirmat, pentru A3 CNN, că știe deja despre această anchetă de la spitalul din București. În acest context, el a anunțat că va trimite și Corpul de Control la Sfântul Pantelimon pentru a verifica aceste acuzații.

Întreaga anchetă realizată de Cetateanul.net poate fi citită AICI.

Cookies