BREAKING | Amenințare cu bombă, marți, la Curtea de Apel București. Alerta a fost falsă | UPDATE

31 ian. 2023
262 Afișari
BREAKING | Amenințare cu bombă, marți, la Curtea de Apel București. Alerta a fost falsă | UPDATE
BREAKING | Amenințare cu bombă, marți, la Curtea de Apel București. Au fost evacuate toate persoanele din clădire. Sursa foto: Agerpres

Autoritățile sunt în alertă. O amenințare cu bombă a fost înregistrată marți, 31 ianuarie, la Curtea de Apel București. Clădirea a fost evacuată.

UPDATE, ora 18:33: Autobuzele liniilor 104, 123, 361 și 385 funcționează normal pe Splaiul Independenței. Acestea au fost deviate 130 de minute (în intervalul 16:20-18:30).

UPDATE, ora 18:30: În urma verificărilor efectuate, Poliția Capitalei a transmis că amenințarea cu bombă a fost una falsă.

UPDATE, ora 16:33: Autobuzele liniilor 104, 123, 361 și 385 sunt blocate pe Splaiul Independenței, în stația Națiunile Unite, pe sensul spre Piața Unirii. Acestea circulă deviat, anunță STB pe Twitter.

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București

Curtea de Apel București a fost evacuată marți după-amiază, după ce, prin intermediul unui mail a fost anunțată o amenințare cu bombă. Echipajele Serviciului Român de Informații (SRI) s-au deplasat de urgență la fața locului.

Toate persoanele care se aflau în clădire au fost evacuate.

Poliția Capitalei a confirmat amenințarea:

„În cursul acestei zile, 31 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au fost sesizați cu privire la faptul că într-o instituție, din Sectorul 4, ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 14 pentru a lua primele măsuri.

De asemenea, echipe de pirotehniști vor efectua verificări specifice”, conform g4media.ro.

Oamenii legii au restricționat traficul rutier în zona Piața Națiunile Unite din Capitală. Totodată, în zonă nu este permis nici accesul pietonilor.

Sursa foto: B365.ro
Sursa foto: B365.ro

La fața locului au ajuns și pompierii.

Astfel de amenințări cu bombă s-au înregistrat deseori la Curtea de Apel București, în ultimii ani.

SRI aplică măsurile specifice de intervenție

„Echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informații s a deplasat la Curtea de Apel Bucuresti, în urma unei amenințări cu bombă. Aceasta a fost primită prin email de către o instituție de ordine publică. La fața locului, în colaborare cu echipajele Poliției, se aplică măsurile specifice de intervenție”, transmite SRI, potrivit digi24.ro.

Revenim cu informații

Cookies