BREAKING | Amenințare cu bombă la Piața Unirii. UPDATE: Traficul a fost reluat

26 mai 2022
1295 Afișari
BREAKING | Amenințare cu bombă la Piața Unirii. UPDATE: Traficul a fost reluat
BREAKING | Amenințare cu bombă la Piața Unirii. Trupele Antitero și Poliția SRI sunt în alertă. Sursa foto: Inquam/ Arhiva

Amenințare cu bombă la Piața Unirii din București. Circulația în centrul orașului este îngreunată după ce a apărut o amenințare potrivit căreia în Parcul Unirii s-ar afla un pachet cu o bombă. La fața locului s-au deplasat atât trupele direcției Antitero cât și mai multe echipaje ale Poliției și SRI.

UPDATE, ora 17:45: Amenințarea cu bombă de la Piața Unirii din București nu a fost confirmată. Circulația rutieră a fost reluată.

Alertă cu bombă în București, în zona Piața Unirii. Circulația este întreruptă din zona fântânilor spre Piața Constituției după ce autoritățile au primit informații cu privire la o alertă potrivit căreia în zona Parcului Unirii se află un explozibil, conform Antena 3. Traficul este îngreunat în zonă și conducătorii auto sunt sfătuiți să ocolească zona. La fața locului s-au deplasat atât echipaje ale Poliției, SRI, cât și trupe ale diviziei Antitero. Potrivit martorilor de la fața locului, echipajele de poliție controlează coșurile de gunoi din zona parcului.

Alertă cu bombă la Piața Unirii din București

Potrivit primelor informații venite pe surse, amenințarea ar fi venit din partea unui bărbat care ar fi sunat la numărul de urgență 112 folosind telefonul fix aflat în apropierea Secției 5 de Poliție. Bărbatul a spus că în jurul orei 17:00 vor fi mai multe explozii în zona Piața Unirii. Acesta nu ar fi oferit alte detalii, și ar fi închis imediat.

Autoritățile au securizat întreaga zonă și au oprit tot traficul. De asemenea, locuitorii din blocurile vecine au fost sfătuiți să își închidă ferestrele pentru orice eventualitate.

Nu în ultimul rând, autoritățile au precizat că este o operațiune de lungă durată, deoarece zona ce trebuie să fie verificată este una de mari dimensiuni.

Cookies