BREAKING | Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni. Pasageri dați jos dintr-un avion, trupele antitero verifică bagajele

29 apr. 2022
1143 Afișari
BREAKING | Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni. Pasageri dați jos dintr-un avion, trupele antitero verifică bagajele
Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni. | Sursa foto: captura video A3

UPDATE: După câteva ore, amenințarea cu bombă de la bordul unui avion de pe Aeroportul Henri Coandă s-a dovedit a fi falsă. SRI a anunțat că, „în urma controlului, nu au fost depistate elemente de interes pirotehnic.” 

Știrea inițială:

Trupele antitero intervin în această dimineață pe aeroportul Otopeni, după o alertă cu bombă la bordul unui avion care trebuia să decoleze, la ora 06:00, de la București spre Munchen. Este vorba despre o cursă Lufthansa.

SRI: Apel anonim, amenințare cu bomba la bordul unui avion

SRI anunță, printr-un comunicat, că alerta antitero a fost declanșată după un apel anonim la 112:

În urmă unui apel anonim la 112 care amenința că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 06.00 se află o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internațional Henri Coandă București. În cadrul acestei celule s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronavă și în acest moment pirotehniștii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI efectuează cercetări.

Pasagerii au fost deja coborâți din aeronavă, iar trupele antitero verifică bagajele călătorilor. Astfel, 130 de pasageri au fost debarcați, iar toate bagajele și tot avionul sunt controlate minuțios. Din această cauză, pista numărul 2 este blocată.

Compania Națională Aeroporturi București anunță că avionul a fost parcat „la o poziție izolată în vederea derulării, de către instituțiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenție în cazul unei amenințări cu bombă, acestea fiind încă în curs.”

Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București se derulează în condiții normale și nu se înregistrează perturbări, mai precizează CNAB.

 

Cookies