Accident grav, luni dimineață, pe Centura Capitalei. Centrul Infotrafic a anunțat că, din nefericire, două persoane au decedat la fața locului.
UPDATE: Luni, 17 februarie, la ora 07:45, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a anunțat că un accident deosebit de grav a avut loc pe DNCB (Centura Capitalei), la kilometrul 24+300 metri, în zona localității Glina, județul Ilfov.
O mașină a intrat în coliziune cu un autotren. Din nefericire, în urma impactului, două persoane din mașină au decedat la fața locului.
Traficul rutier se desfășoară pe un singur sens, alternativ, dirijat, valorile de trafic fiind ridicate. Se estimează reluarea circulației rutiere în condiții normale în circa 30 de minute, au anunțat autoritățile.
Știrea inițială.
Accident grav pe Centura Capitalei, într-o dimineață în care ninge de ore bune și unde traficul este îngrozitor pe mai multe bucăți de drumuri și șosele din oraș și din zona metropolitană.
Un martor, membru al comunității Infotrafic București și Ilfov, spune că accidentul de pe DNCB s-a produs aproape de intrarea pe Splai.
Același martor publică și o înregistrare video de la locul accidentului.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române anunță, la ora 07:25, că se circulă în condiții de iarnă, cu precipitații sub formă de ninsoare, cu depuneri de zăpadă pe carosabil, în cele 6 județe pentru care a fost emis cod galben de ninsori, respectiv: Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Teleorman, Ilfov și municipiul București.
Este semnalată ninsoare inclusiv pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A10 Sebeș-Turda.
În aceste condiții, poliția le recomandă șoferilor:
– înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă;
-reduceți semnificativ viteza, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului atunci când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei;
– curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare;
– în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.