BREAKING | Accident extrem de grav la Pasajul Unirii din Capitală cu un autocar grecesc, strivit de limitatorul de înălțime I Bilanț: Un mort și peste 20 de răniți

23 dec. 2022
1005 Afișari
BREAKING | Accident extrem de grav la Pasajul Unirii din Capitală cu un autocar grecesc, strivit de limitatorul de înălțime I Bilanț: Un mort și peste 20 de răniți
Accident grav la intarea în Pasajul Unirii | Sursa foto: Info Trafic Rutier - Bucuresti si Ilfov / Accidente / Filmari / Radare

Un accident grav s-a produs, vineri la prânz, la intrarea în Pasajul Unirii din București. Un autocar străin cu 47 de turiști greci și șoferul a fost prins în poarta de gabarit, iar plafonul vehiculului a fost distrus complet. În accident, o persoană și-a pierdut viața și alte peste 20 de persoane au fost rănite.

UPDATE 17.00 Brigada Rutieră anunță că s-a reluat traficul la Pasajul Unirii, după ce s-au încheiat cercetările, iar autocarul a fost transportat de pe zona carosabilă.

”Cu privire la semnalizarea rutieră din zona Pasajului Unirii, menționăm că Brigada Rutieră a Capitalei a solicitat Administrației Publice Locale, la scurt timp după redeschiderea Pasajului Unirii, suplimentarea semnalizării rutiere, în scopul preîntâmpinării producerii de evenimente rutiere.

Măsurile au fost implementate la sfârșitul lunii octombrie, și au constat în instalarea unor console metalice flexibile, marcaje rutiere tip pictogramă cu semnificația „accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5m”, a mai precizat poliția rutieră.

UPDATE 14. 50 Raed Arafat, șeful DSU: Numărul total al victimelor este de 22 de persoane transportate la spitale. și o persoană care a decedat în urma manevrelor de resuscitare. Un pacient dus la Spitalul Floreasca este în stare critică.

„Din păcate a fost un accident destul de grav. În momentul acesta numărul total al victimelor este de 22 de persoane transportate la patru spitale din București și o persoană care a decedat în urma manevrelor de resuscitare. Mai este un pacient în stare gravă, intubat, internat la Floreasca. Au fost preluate de ISU și duse la hotelul din București unde aveau rezervări. Am vorbit cu ambasada Greciei și va exista translator la spitalele la care au ajuns victimele. Intervenția la fața locului s-a încheiat”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, într-o declarație de presă.

UPDATE 14.40 Nouă răniți au fost duși la Spitalul Municipal Universitar, și sunt conșienți, iar alți patru au ajuns la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Nu mai puțin de 6 accidente rutiere au avut loc începând din septembrie, după ce Pasajul Unirii a fost redeschis.

UPDATE 14.20 Dosar penal deschis pentru vătămare corporală din culpă, iar șoferul, cetățean grec, va fi dus la audieri. Un bilanț neoficial arată că 15 persoane au fost rănite, iar trei sunt în stop cardio-respirator. Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile a declarat că răniții au suferit răni la față, picioare și la cap. Daniel Vasile a mai sus că majoritatea pasagerilor din autocar sunt tineri, o parte copii.

UPDATE 14.14 Brigada Rutieră anunță, într-un comunicat de presă, că accidentul s-a produs în jurul orei 13.30, la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității.

Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii.

UPDATE 14.13 Trei persoane sunt în stop cardio-respirator. În autocar se aflau adolescenți din Grecia.

UPDATE 14.00 Au fost scos toți pasagerii blocați, unul dintre ei e resuscitat. Răniții care au nevoie de intervenții chirurgicale vor fi împărțiți între spitalele Municipal, Floreasca și Bagdasar.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a ajuns la locul accidentului.

Accident grav la intrarea în Pasajul Unirii
Accident grav la intarea în Pasajul Unirii | Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov

2 persoane sunt în stare gravă, anunță prefectul Capitalei.

Traficul rutier este îngreunat în zonă. Vehiculul a rămas blocat.

Pasagerii au fost scoși din autocar.

Toate spitalele din București sunt în alertă, pregătite să prea răniții în urma acestui accident de la intrarea în Pasajul Unirii.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies