BRD dublează comisioanele la cardul de debit

de:
04 oct. 2012
0 Afișari
BRD dublează comisioanele la cardul de debit

„Procesul de revizuire a politicii tarifare”, demarat de BRD, implică o creştere majoră a comisioanelor. Astfel, interogarea soldului contului curent la bancomatele BRD va costa de două ori mai mult începând de duminică: de la 0,95 lei (0,25 euro sau 0,35 dolari, pentru cardurile în valută) la 0,5 euro (2,25 lei). Interogarea soldului la POS la ghişeul BRD care încă se comisionează la fel ca cea de la ATM, va costa 1 euro din 7 octombrie, informează Economica.net.

Prin aceste măsuri, BRD mută astfel în spatele clienţilor riscul valutar şi va încasa mai mulţi lei dintr-o eventuală depreciere a monedei naţionale, fiindcă o mare parte din comisioane sunt exprimate în euro şi calculate în echivalentul în lei.

Retragerile de numerar de la bancomatele altor bănci din România va fi comisionată cu 1% din valoarea retrasă + 4 lei, faţă de tariful încă în vigoare de 2,5 lei + 0,5% din suma retrasă.

Şi retragerile de la ATM BRD costă mai mult de duminică: 0,2% din suma retrasă sau minimum 50 de bani, faţă de 0,1% sau minimum 20 de bani.

Prin creşterea comisioanelor la cardurile de debit, banca încearcă să îşi crească veniturile din comisioane, pentru a compensa scăderea substanţială a veniturilor din dobânzi.

Citiţi mai multe pe Economica.net.

Cookies