Brazii de Crăciun, colectați gratuit în Sectorul 6. Bucureștenii au la dispoziție 3 modalități

31 dec. 2022
909 Afișari
Brazii de Crăciun, colectați gratuit în Sectorul 6. Bucureștenii au la dispoziție 3 modalități
Brazii de Crăciun, colectați gratuit în Sectorul 6. Bucureștenii au la dispoziție 3 modalități. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Bucureștenii din Sectorul 6 își pot lua adio de la brazii naturali de Crăciun, gratuit, pe toată durata lunii ianuarie. Primăria Sectorului 6 anunță că sunt 3 opțiuni de colectare, astfel încât să se evite aruncarea brazilor naturali pe trotuar, în parcuri sau în grădinile de bloc.

Brazii de Crăciun, colectați gratuit în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 organizează colectarea brazilor de Crăciun, pe toată durata lunii ianuarie. Iată care sunt cele 3 modalități, dar și ce condiții trebuie să respectați.

 1. În weekend, la ghena din fața blocului sau la poarta casei

În cazul bucureștenilor care locuiesc la bloc în Sectorul 6, brazii pot fi lăsați în fața ghenei, iar cei care locuiesc la casă pot lăsa brazii în fața porților. „Dar nu oricând!”, spune PS6.

Firma de salubritate va colecta brazii în fiecare weekend din luna ianuarie 2023, în zilele de vineri și sâmbătă: 6-7 ianuarie, 13-14 ianuarie, 20-21 ianuarie și 27-28 ianuarie. Așadar, pomul de Crăciun trebuie să fie scos din casă doar la finalul săptămânii.

2. Punctele fixe de colectare, deschise oricând, la orice oră

În afara programului de colectare de la asociațiile de proprietari și de la locuințele unifamiliale, bucureștenii din Sectorul 6 care preferă să despodobească brazii în timpul săptămânii îi pot duce și lăsa, tot gratuit, la cele 11 puncte de colectare selectivă a deșeurilor. Acestea sunt deschise oricând (7 zile din 7, 24 de ore din 24):

Cartierul Drumul Taberei

 • Centrul nr. 1 – str. Valea Ialomiței intersecție cu str. Poarta Sărutului;
 • Centrul nr. 2 – str. Pasărea în Văzduh intersecție cu str. Pupăza cu Moț;
 • Centrul nr. 3 – str. 1 Mai nr.57-59 (parcare lateral Auchan);
 • Centrul nr. 6 – str. Valea Argeșului (capăt troleibuz);
 • Centrul nr. 7 -Bd. Timișoara nr. 35;
 • Centrul nr. 11 – Bd Drumul Taberei intersecție cu str. Târgul Neamț.

Cartierul Militari

 • Centrul nr. 5 – str. Fabricii intersecție cu str. Apeductului;
 • Centrul nr. 9 – str. Liniei intersecție cu str. Timonierului;
 • Centrul nr. 10 – str. Performanței nr 45.

Cartierele Crângași și Giulești

 • Centrul nr. 4 – str. Giulești vis-a-vis de Institutul Pasteur;
 • Centrul nr. 8 – Piața Crângași, în spate la TIP-TOP.

3. În orice zi, la alegerea asociațiilor de proprietari

Asociațiile de proprietari se pot organiza, pot strânge mai mulți brazi și pot beneficia de colectarea lor din fața blocurilor în altă zi din timpul săptămânii. Operatorul de salubritate poate fi contactat la dispeceratul non-stop 0757 024 222 și se poate stabili o zi, dar și un interval orar.

„IMPORTANT! Brazii trebuie curățați de decorațiuni. Ei vor fi tocați și livrați către companiile care procesează lemnul. În natură, nimic nu se pierde, totul se transformă”, explică Primăria Sectorului 6.

Cookies