BAZAR

BRAZI DE CRĂCIUN. Unii vânzători amestecă brazii nemarcaţi cu cei tăiaţi legal

Într-un loc, brazii nemarcaţi sunt amestecaţi cu cei tăiaţi legal. Pentru vânzător, asta înseamnă un profit mai mare şi mai puţine taxe plătite, scrie Digi24.

„Dacă este ilegal, este o afacere pentru că ei nu fac investiţii, acum dau un tun în preajma sărbătorilor”, spune Magor Csibi, reprezentantul unui ONG de mediu.

Autorităţile de mediu, spun, totuşi că numărul brazilor tăiaţi ilegal este mult mai mic decât în anii trecuţi. Dar nu au o statistică oficială.

Discuție vânzător-reporter:

– Dar ăștia românești nu mai sunt pe piață?

– Numai… că au băgat GPS-ul şi nu mai e. Până acum ajungeau… cum ajungeau, dar acum e mai greu că îmi iau şi maşina. Înainte ne dădeau amendă şi asta era. Da’ acum, dacă rămân fără maşină, e grav.

Noul ministru al Mediului le recomandă românilor să cumpere brazi ecologici.

„Am un brad artificial, o să-mi pun și un brad în ghiveci și i-aș sfătui pe toți românii să aibă un brad în ghiveci, care, după, poate fi plantat, decât să tăiem din pădure”, spune Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Anul acesta, Regia Naţională a Pădurilor scoate la vânzare aproape 100.000 de pomi de Crăciun. În urma controalelor efectuate în pieţele din ţară, până acum, au descoperite doar 200 de brazi fără acte de provenienţă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button