„Brățara Vieții”, sistemul de teleasistență medicală pentru locuitorii din Sectorul 1. Este disponibil gratuit pentru anumite categorii de persoane

09 aug. 2023
231 afișări
„Brățara Vieții”, sistemul de teleasistență medicală pentru locuitorii din Sectorul 1. Este disponibil gratuit pentru anumite categorii de persoane
„Brățara Vieții”, sistemul de teleasistență medicală pentru locuitorii din Sectorul 1. Este disponibil gratuit pentru anumite categorii de persoane | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 1

Zeci de persoane din Sectorul 1 cu probleme de sănătate beneficiază în prezent de un sistem de teleasistență medicală, „Brățara Vieții”. Pentru anumite categorii de persoane, acesta este disponibil gratuit.

Locuitorii din Sectorul 1 pot beneficia de programul „Brățara Vieții”, implementat de PS1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman

Programul „Brățara Vieții” reprezintă un sistem de teleasistență medicală, disponibil 24/24 pentru persoanele cu probleme de sănătate domiciliate în Sectorul 1.

Iată ce spune Clotilde Armand, primarul Sectorului 1:

150 de persoane vârstnice din Sectorul 1 sunt astăzi mai în siguranță, iar familia și aparținătorii lor sunt mai liniștiți, datorită sistemului de asistență medicală „Brățara Vieții”. Programul este implementat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate.

Programul „Brățara Vieții” reprezintă un sistem de teleasistență medicală, disponibil 24/24 pentru persoanele cu probleme de sănătate domiciliate în Sectorul 1.

Acesta este implementat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a declarat următoarele:

Am prezentat personal și am recomandat acest program în timpul vizitelor făcute în cadrul asociațiilor de proprietari din sector. Sunt mulți cetățeni care mi-au spus că în blocurile lor au fost bătrâni singuri care puteau fi salvați dacă ar fi avut acest sistem.

Sistemul este disponibil gratuit pentru persoanele care au un venit lunar de până la 2.500 de lei, dar și pentru alte categorii speciale.

Cum funcționează sistemul „Brățara Vieții”

Beneficiarul primește o brățară echipată cu buton de panică pe care o poartă permanent la mână. Telefonul mobil asociat acesteia poate trimite o alertă către Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncţional Caraiman, se arată pe site.

În cazul în care pacientul se simte rău sau consideră că are nevoie de asistență medicală, acesta apasă butonul roșu al brățării, iar telefonul mobil apelează instant serviciul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncţional Caraiman, care funcționează non-stop.

După primirea alertei, specialiștii declanșează protocolul de urgență pentru acordarea asistenței medicale. Dacă este cazul, se apelează la numărul de urgență 112, cu transmiterea fișei medicale a pacientului.

Cine beneficiază gratuit de sistemul „Brățara Vieții”:

 • pensionari sau salariați cu un venit lunar de până la 2.500 lei,
 • alte categorii vulnerabile:
  • persoane cu dizabilități,
  • persoane aflate în șomaj,
  • în evidența serviciilor de asistență socială,
 • alte categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat, dar au domiciliul în Sectorul 1.

Sistemul este disponibil si altor categorii de persoane din Sectorul 1 contra cost:

 • persoane cu venit lunar net între 2.501 și 3.500 lei: 10 lei lunar,
 • persoane cu venit lunar net peste 3.500 lei: 20 de lei lunar.

Dispozitivul de monitorizare a stării de sănătate a beneficiarului în timp real – CheckPoint Cardio

Brățara monitorizează în timp real parametrii vitali, precum:

 • saturația în oxigen (SpO2),
 • tensiunea arterială (TA),
 • frecvența respiratorie (FR),
 • puls,
 • EKG/ECG în timp real,
 • temperatura.

Dispozitivul CheckPoint Cardio este gratuit pentru locuitorii din Sectorul 1.

Este obligatoriu ca doritorii să aibă domiciliul în Sectorul 1 din București.

Pentru mai multe detalii privind abonarea la sistemul de telemonitorizare „Brățara Vieții”, în regim gratuit, cu tarif social și tarif integral, puteți accesa ACEST link.

Te-ar mai putea interesa și: 

Cookies