Bragadiru – cartierul noroaielor și al bucureștenilor nemulțumiți. Noile treceri de pietoni dau dintr-un șanț într-altul

25 apr. 2023
2294 Afișari
Bragadiru - cartierul noroaielor și al bucureștenilor nemulțumiți. Noile treceri de pietoni dau dintr-un șanț într-altul
Bragadiru - cartierul noroaielor și al bucureștenilor nemulțumiți. Noile treceri de pietoni dau dintr-un șanț într-altul. Sursa foto: Captură video

Din cauza aglomerației din București, mulți locuitori au ales să se mute în afara orașului, însă condițiile nu diferă foarte mult de cele din mediul rural. Locuitorii din Cartierul Bragadiru simt acest lucru pe pielea lor, cartier în care atunci când plouă, străzile se inundă, iar lista neregulilor este lungă.

Cartierul Bragadiru se inundă atunci când plouă

Pe lângă faptul că locuitorii din Bragadiru sunt nevoiți să suporte bălțile și noroiul care se formează după ploaie, aceștia pot circula doar pe străzi înguste, unde cu greu poate merge chiar și o singură mașină, conform ObservatorNews.ro.

Principalul drum pe care locuitorii circulă are sub 4 metri lățime, iar în capăt este blocat din cauza haosului imobiliar care s-a produs în această zonă și care a permis construirea unui nou cartier rezidențial, închis cu bariere.

Oamenii din Bragadiru sunt profund nemulțumiți de situația cartierului în care locuiesc, declarând acest lucru pentru ObservatorNews.ro:

Pentru ce au îngropat atâţia bani oamenii aici? Cu speranţa că o să o ducă mai bine. Să scape de aglomeraţia Bucureştiului.

Nu avem infrastructură. Asta ne omoară! Am fost minţiţi.

În acest cartier de abia dacă există infrastructură, iar din cauza construcțiilor care s-au făcut fără nicio logică au apărut sute de case și blocuri în câmp.

O casă poate ajunge și la suma de 100.000 de euro.

De asemenea, locuitorii au oferit din terenul lor pentru ca unele străzi să fie lărgite, însă dezvoltatorul a refuzat cedarea pământului, au explicat aceștia.

Pe străzile înguste din Bragadiru, angajații de la salubritate se chinuie pentru a manevra mașina pe drumuri și de multe ori o lasă în capul unei străzi, iar angajații cară tomberoanele. Acest lucru le ia jumătate de oră.

În Bragadiru nu circulă niciun mijloc de transport în comun

Din cauza lipsei de străzi, oamenii au bătătorit drumuri pe terenurile care au rămas nevândute și pe care nu s-a construit nimic pentru a ajunge la casele lor, pe jos.

Elevii sunt nevoiți să meargă și ei pe jos până la primul autobuz. În cartier nu intră niciun mijloc de transport, iar cea mai apropiată școală este la kilometri distanță.

Când plouă e nasol că e foartet multă apă, se pune de obicei acolo şi nu ai cum să treci, a declarat un elev.

Oamenii spun că, atunci când plouă, este imposibil să mergi pe jos:

Da, e jale ce se întâmplă aici. Văd că nu se face mai nimic. S-a construit şi nu se fac drumuri. Trotuare nici atât. Sperăm până în alegeri să facă ceva, a declarat o femeie.

Pe străzile care au fost asfaltate, s-au amenajat și treceri de pietoni moderne, suprînalte și semnalizate, însă pornesc dintr-un șanț și se termină într-altul.

Pentru ce? Pentru cine este trecerea de pietoni? Care pietoni? Că nu e pieton pe nicăieri. Nu am trotuar. Nu am trotuar! Asta este. Sper să se rezolve cumva, a declarat un șofer.

În actele de la primărie, există doar câteva străzi care figurează ca având toate utilitățile.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies