Bradul în ghiveci: Când trebuie să îl comanzi, cum îl îngrijești și cum contribui la împădurire

de:
20 nov. 2013
0 Afișari
Bradul în ghiveci: Când trebuie să îl comanzi, cum îl îngrijești și cum contribui la împădurire

Astfel, fondurile care rămân după acoperirea cheltuielilor generate de comercializarea coniferelor sunt folosite apoi în acțiunile „Plantăm fapte bune în România”. Iniţiativa este una naţională de împădurire pe bază de voluntariat, demarată în 2011 și care se desfășoară, în prezent, în 12 judeţe, informează stiri.yahoo.

Și chiar dacă până la sărbătorile de iarnă mai este mai bine de o lună, Magazinul de copaci a început deja să vândă brazi și molizi românești, la ghiveci.
„Echipa de voluntari plantatori îți aduce la ușă brazi și molizi în ghiveci, direct din pepinierele românești. Magazinul de copaci este efortul voluntarilor de împădurire de a încuraja cumpărarea de brăduți vii, 100% româneşti, cu tot cu rădăcină și balot”, au afirmat reprezentanții proiectului.
Brăduții provin din pepiniera publică Beizadele, situată în apropierea Ploieștiului, au fost aclimatizați la câmpie și sunt destinați locuitorilor din municipiul București și din zonele limitrofe.
Ei pot fi comandați până pe cel târziu 11 decembrie, pentru a putea fi onorate comenzile la timp.
Sfaturi de îngrijire
După cumpărarea bradului la ghiveci, specialiștii recomandă să fie mai întâi ținuți câteva zile într-o cameră răcoroasă, precum o magazie, un balcon închis sau un subsol luminat. Apoi, ei pot fi aduși în casă, unde vor fi ținuți maximum 10 zile, feriți de sursele de căldură, la o temperatură ideală de 20 de grade.
O dată la cel puțin două zile, au nevoie de un litru de apă. După sărbători, dar nu mai mult de 10 zile, vor fi scoși treptat din casă. Până trece înghețul, pot fi lăsați în camera răcoroasă în care au fost ținuți inițial. Apoi, imediat ce trece înghețul, pot fi plantați.
Locul ideal de plantare este unul cu expunere nordică sau nord-estică sau unul aflat la umbra altui copac.

Cookies