BAZAR

Bradul de Crăciun de la Universitate va avea 15 m înălţime şi va fi împodobit cu 20.000 de beculeţe

Peste 10.000 de beculete impodobesc arcadele Targului de Craciun, 200 de instalatii cu cate 100 de becuri decoreaza cele 60 de casute amplasate in piata, iar bradul ce va fi amplasat in piata, are nu mai putin de 15 metri inaltime si va fi iluminat de 20.000 de beculete. Deasupra pietei a fost amplasata o plasa luminoasa, noteaza HotNews.ro.

Intrarea este libera.

Timp de o luna, intre orele 11:00 – 22:00, comerciantii din intreaga tara ii asteapta pe vizitatori in cele 60 de casute, cu o gama variata de produse: ceramica pictata, icoane, masti traditionale, jucarii din lemn, instrumente muzicale, bijuterii, decoratiuni si ornamente specifice sarbatorilor de iarna, dulceturi, miere si siropuri.

De asemenea, in zona gastronomica vor putea fi degustate preparate calde, pregatite cu atentie de gospodine pricepute, dupa retete traditionale transmise din generatie in generatie.

Totodata, unii dintre mesterii prezenti la eveniment vor confectiona in targ obiecte si podoabe, oferind publicului demonstratii prin care vor redescoperi frumusetea artei, traditiilor si obiceiurilor populare romanesti.

Cea mai frumoasa casuta din targ va fi premiata anul acesta la Bucharest Christmas Market. Astfel, in perioada 18-22 decembrie bucurestenii vor putea alege prin vot, la fata locului, cel mai frumos decor, produsele preferate, dar si cea mai calduroasa servire, intrand astfel in cursa pentru premiile zilnice oferite de organizatori.

Editia 2015 a Bucharest Christmas Market ofera si in acest o serie de spectacole si concerte specifice sarbatorilor. Bere Gratis, Iris si Cristi Minculescu, Pheonix, Fuego, Hara, Paula Seling, Firma, Coma, Moonlight Breakfast, Smiley, El Negro, Antonia, Holograf, Tapinarii, Trooper, Taxi, Mircea Vintila, Emric Imre, Ducu Bertzi, Provincialii, Narcisa Suciu, Pepe, Proconsul, Delia, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Directia 5, Loredana, Corul de copii Allegretto, Corul Divina Armonia, Corul Radio, Spirit Vienna Orchestra sunt doar cateva dintre numele care vor urca pe scena din Piata Universitatii in acest an.

Si in acest an, Mos Craciun va fi in Piata Universitatii. Copiii isi pot lasa scrisorile cu dorinte si ganduri bune in cutia postala din casa Mosului.

In cadrul campaniei umanitare, „Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!”, vizitatorii targului sunt incurajati sa doneze carti si jucarii.

Ziua Nationala a Romaniei va fi celebrata printr-un spectacol folcloric sustinut de artisti: Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Traian si Valeria Ilea, Laura Lavric, Veta Biris, Dinu Iancu Salajanu, acompaniati de Orchestra Nationala Valahia – condusa de maestrul dirijor Marius Zorila.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button