Doctorul Brădişteanu, condamnat la 1 an de închisoare, pentru favorizarea lui Adrian Năstase

de:
02 mart. 2015
1 Afișari
Doctorul Brădişteanu, condamnat la 1 an de închisoare, pentru favorizarea lui Adrian Năstase

În primă instanţă doctorul fusese achitat. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la ÎCCJ. Decizia dată luni de Curtea Supremă este definitivă.

Medicul Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a refuzat să ofere informaţii poliţiei referitoare la starea lui Năstase şi a încercat zădărnicerea punerii în executare a pedepsei în dosarul Trofeul Calităţii.

În urmă cu un an, Instanța Supremă l-a ahitat de doctorul de la Spitalul Floreasca din Capitală. Şerban Brădişteanu, medic şef secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în decembrie 2012, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie şi prevăzută în Legea 78/2000, scrie evz.ro.

Pe data de 20 iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Adrian Năstase la 2 ani închisoare în regim de detenţie în dosarul „Trofeul calităţii” şi, în aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a emis în cazul lui Năstase mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, conţinând menţiunea expresă de încarcerare în penitenciar a fostului premier. Acuzaţile DNA

‘În condiţiile în care Adrian Năstase şi-a provocat leziuni prin împuşcare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti şi, cu această ocazie, inculpatul Brădişteanu, prin atitudinea sa, a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Năstase. Concret, inculpatul Şerban Brădişteanu şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio-vasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea, deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în cadrul acestei secţii, iar primele intervenţii medicale au fost realizate de către un alt medic dintr-o altă secţie’, susţin procurorii.

Procurorii anticorupţie spun că, deşi nu a făcut nicio menţiune cu privire la necesitatea unei intervenţii chirurgicale cardiovasculare în fişa medicală a lui Adrian Năstase, medicul Brădişteanu şi-a arogat fără drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicării publice şi a transmis că Năstase are şi alte afecţiuni medicale, care, în realitate, erau secundare celor urgente, gestionate deja de un alt medic.

De asemenea, medicul este acuzat că a evitat să le comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti dacă Adrian Năstase putea fi încarcerat.

‘Toate acestea au avut drept consecinţă prelungirea internării în spital şi amânarea momentului transferului la o unitate de detenţie, situaţie care a impus reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Municipiului Bucureşti să facă demersuri legale suplimentare pentru clarificarea îndeplinirii condiţiilor juridice de transfer. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 iunie 2012, Tribunalul Bucureşti, ca instanţă de executare, a stabilit că situaţia persoanei condamnate Adrian Năstase de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti nu împiedică cu nimic punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, lucru care s-a realizat în aceeaşi zi’, este concluzia DNA.

Cookies