Botez încheiat cu bătaie generală în Chiajna. Poliția a venit, dar a ratat scandalul, așa că a stat doar la discuții cu interlopii

29 mai 2024
1010 afișări
Botez încheiat cu bătaie generală în Chiajna. Poliția a venit, dar a ratat scandalul, așa că a stat doar la discuții cu interlopii
Botez încheiat cu bătaie generală în Chiajna. Poliția a venit, dar a ratat scandalul, așa că a stat doar la discuții cu interlopii. Sursa foto: Știri din Cluj

Botez cu interlopi și scandal în Chiajna, lângă București. Cheful s-a transformat în bătaie în toată regula, după ce rudele nu s-ar fi înțeles la bani. Martorii s-au plâns de situație și au chemat poliția, care a „ratat” scandalul, astfel că echipajul a plecat înapoi la secție.

Un botez organizat de o familie de interlopi a degenerat într-o bătaie în toată regula, la care au participat zeci de persoane și care ar fi pornit de la un motiv neașteptat: rudele care sărbătoreau nașterea copilului nu ar fi căzut de acord la împărțeala banilor. Din ce spun localnicii, se pare că astfel de episoade nu sunt deloc rare, și că deseori chefurile țin până la 3-4 dimineața, mai mereu fiind episoade de ceartă sau chiar bătaie.

Botez sfârșit cu bătaie și cuțite în Chiajna. Poliția a venit, dar a ratat scandalul

Potrivit martorilor, unul dintre petrecăreți a ieșit din local și s-a năpustit la cei cu care se certa având un cuțit în mână. În scurt timp, toată străduța din fața localului s-a umplut de scandalagii, care însă și-au încheiat „socotelile” până să vină polițiștii. În total, se pare că ar fi fost vorba despre 13 persoane care au participat la altercație, urletele și amenințările lor trezind locuitorii din complexul rezidențial aflat la mică distanță. Unul dintre cei implicați în bătaie a aruncat un cuțit care a spart geamul unei mașini parcate în apropiere.

„În jurul orei 05:21, polițiștii Inspectoratului de Poliție a Județului Ilfov (IPJ) au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din localitatea Chiajna a izbucnit un conflict spontan, iar mai multe persoane se lovesc”, a declarat Anne Marie Ciolca, comisar șef în cadrul IPJ Ilfov pentru Antena 3.

Poliția a ajuns la fața locului, dar mult prea târziu, spune un martor, deoarece „apele” deja se liniștiseră de circa 15 minute la momentul sosirii echipajului.

„Niște clanuri de interlopi care au acaparat cu totul localitatea de zeci de mii de locuitori de lângă București. Ei chefuiesc periodic la acel restaurant, foarte zgomotos, și de multe ori chefurile astea zgomotoase se termină cam pe la 3 sau 4 dimineața, cu bătăi în stradă (…)  Poliția a ajuns la vreo 15 minute după ce se liniștiseră, au venit cu girofararul, au oprit, au vorbit cu un interlop… s-au suit în mașină și au plecat”

Martorul care a oferit declarații pentru Antena 3 a mai oferit o declarație halucinantă. Potrivit acestuia, polițiștii le-ar fi spus localnicilor să nu mai sune la 112, și să le ceară agenților direct numărul de telefon al interlopilor ca să discute ei cu aceștia.

„Polițiștii, de câte ori vin, de câte ori sunt sesizați la 112, vin la au un dialog foarte prietenos cu interlopii și după care pleacă. Chiar ne-au reproșat, când sunăm la 112, că mai bine să ne dea numărul de telefon și să-i sunăm direct pe ei”

Un locuitor a filmat conflictul și intervenția polițiștilor

Un locatar dintr-un bloc aflat chiar lângă localul unde chefuiau scandalagiii a filmat atât bătaia cât și intervenția echipajului de poliție și a trimis imaginile la Ministerul Afacerilor Interne și la IPJ Ilfov.

„Procedând în continuare la efectuarea de verificări și investigații specifice, polițiștii au obținut elemente de probațiune cu privire la o altercație, context în care s-au sesizat din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice, cercetările fiind continuate pentru identificarea, depistarea și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor care au participat la comiterea faptei”, a precizat Anne Marie Ciolca.

CITEȘTE ȘI

Trafic ALERT | Accident în față la Kaufland Pallady. Martor: Banda 3, blocată în sensul de mers către centrul Bucureștiului

Vreme cu năbădăi azi în București și împrejurimi. Ba un pic de soare, ba imenși nori negri și ploi torențiale. Prognoza specială ANM

VIDEO | Fontana din Parcul IOR, cu luminițe și jocuri de apă, dar încă în probe. Negoiță, încântat: „Ajută foarte mult la aerarea apei”

Cookies