LA MINE-N CARTIER

Boschetarul milionar: doarme pe bani, la ger de minus 21 de grade. FOTOGALERIE

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a mers luni noapte personal pe teren pentru a-i convinge pe cei fără adăpost să opteze pentru un loc de cazare la Centrul Medico-Social „Sfântul Luca”. Edilul a vrut să se asigure astfel că persoanele fără locuinţă nu îngheaţă de frig pe stradă.

Printre persoanele descoperite că stau pe stradă s-a aflat şi un bărbat care avea asupra sa suma de 12.727 de lei (Vezi procesul verbal), cei mai mulţi bani provenind din pensie, după cum a declarat acesta autorităţilor. Acesta chiar a prezentat inspectorilor de la primărie mai multe taloane de pensie pentru a-şi justifica „averea” (Vezi talonul de pensie).

Interesant mod de a-şi proteja economiile, probabil că nu are încredere în sistemul bancar, de aceea îi depozitează la purtător! Lăsând gluma la o parte, am încercat să aflăm dacă sunt obţinuţi din cerşit, susţine că nu, iar, asupra sa poliţiştii au găsit câteva taloane de pensie. Nu ne-a oferit explicaţii referitoare la motivul pentru care locuieşte sub cerul liber şi ne-a asigurat că în această noapte nu va mai fi nevoie să îl căutăm noi, pentru că va reveni în centru odată cu lăsarea întunericului”, a declarat primarul Cristian Popescu – Piedone.

Bărbatul ţinea banii sub mai multe rânduri de haine cu care se îmbrăcase pentru a se proteja de ger.

În urma evaluării stării de sănătate, medicii au stabilit că bărbatul prezenta degerături la nivelul membrelor inferioare dar nu avea alte boli infecţioase. (Vezi fişa medicală).

În weekend, Poliţia Locală Sector 4 a identificat şapte persoane fără adăpost pe care le-a transportat la Centrul „Sfântul Luca” unde au primit o masă caldă şi îngrijire medicală de specialitate.

Bucureştiul se află sub cod portocaliu de ger, atenţionarea emisă de meteorologi fiind valabilă până pe data de 3 Februarie 2012. În acest interval, temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade Celsius, iar cele maxime diurne vor fi tot negative.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button