Boris Nemțov, unul din opozanții lui Vladimir Putin, asasinat cu patru gloanțe la Moscova

de:
28 feb. 2015
0 Afișari
Boris Nemțov, unul din opozanții lui Vladimir Putin, asasinat cu patru gloanțe la Moscova

Un atacator neidentificat l-a împușcat pe Boris Nemțov de patru ori în centrul Moscovei, a declarat o sursă a forțelor de ordine rusești, pentru agenția Interfax. Nemțov a fost împușcat aproape de Kremlin, în timp ce se plimba alături de o femeie, potrivit site-ului Meduza, citat de BBC.

„Mai mulți oameni s-au dat jos dintr-o mașină și l-au împușcat”, au declarat sursele.

Nemţov lucra la un raport ce urmărea să prezinte dovezi despre care el credea că arată implicarea directă a Rusiei în rebeliunea separatistă care a devastat Ucraina din aprilie 2014. Ucraina şi Occidentul acuză Rusia că susţine rebelii cu trupe şi arme sofisticate, însă Moscova neagă orice acuzaţie.

Nemțov, în vârstă de 55 de ani, a fost vicepremier în timpul mandatului de președinte al lui Boris Elțin, în anii 90. Și-a construit o reputație de reformist în timp ce era guvernator al provinciei Nijni Novgorod. Nereușind să devină succesorul lui Elțin, Nemțov a devenit un lider al Opoziției la Vladimir Putin.

Nemțov a fost împușcat în spate cu un pistol dintr-o mașină albă care a părăsit locul faptei, a declarat sursa Interfax.

Sursa: realitatea.net

Cookies