Borcea: Transferurile pe care le-am făcut au avut profitabilitate de peste 1.800%

de:
09 mai 2013
0 Afișari
Borcea: Transferurile pe care le-am făcut au avut profitabilitate de peste 1.800%

Joi, Cristian Borcea, Mihai Stoica şi Gheorghe Nețoiu au dat declaraţii în faţa instanţei supreme, care judecă recursurile împotriva condamnărilor dispuse de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul transferurilor de jucători, în care sunt acuzaţi opt oameni de fotbal.

În faţa magistraţilor ÎCCJ, Borcea a declarat că este nevinovat şi că îşi menţine toate declaraţiile date până în prezent. În legătură cu acuzaţiile de corupţie care i se aduc, fostul patron al clubului sportiv Dinamo a spus că nu a făcut altceva decât să-şi exercite mandatul primit din partea Consiliului de administraţie sau a Consiliului director al clubului. El a mai precizat că a efectuat acele transferuri cu bună-credinţă şi în favoarea interesului clubului Dinamo, precizând că în Consiliul de administraţie nu a avut niciodată vreo calitate care să-i aducă putere de decizie, ci a fost doar invitat, notează Mediafax.

Borcea a făcut o trecere în revistă a tuturor transferurilor presupus ilicite făcute de el şi a explicat că în fiecare dintre aceste cazuri sumele primite pe jucătorii transferaţi au fost cu mult mai mari decât cele date la achiziţionarea lor. „Toate transferurile pe care le-am făcut au avut o profitabilitate de peste 1.800% şi am ajutat prin aceste transferuri foarte mult bugetul clubului Dinamo”, a subliniat Borcea.

Şi Mihai Stoica a precizat că este nevinovat şi că toate transferurile au fost făcute la acea vreme respectându-se întocmai legislaţia în domeniu, care era în vigoare la acel moment.

După ce vor finaliza audierea inculpaţilor care vor să dea declaraţii în acest dosar, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor lua în discuţie probatoriile ce vor fi propuse de apărare.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe Gheorghe Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu, în dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucureşti, care, în 12 noiembrie 2012, i-a condamnat pe toţi cei opt oameni de fotbal la pedepse cu închisoarea, cu suspendare sau cu executare.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008, de către procurorii anticorupţie, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Cookies