BOR impune candela oficială de Înviere, cu donaţie la Catedrala Neamului

de:
12 apr. 2012
15 Afișari
BOR impune candela oficială de Înviere, cu donaţie la Catedrala Neamului

Candela de cult produsă de Patriarhia Română este de mărime medie, cu o durată de ardere de aproximativ 60 ore şi este fabricată dintr-un amestec de parafină şi ulei de palmier, având caracteristice specifice cultului creştin-ortodox.

Eticheta candelei conţine o imagine cu macheta Catedralei Mântuirii Neamului, precum şi câteva instrucţiuni de folosire pentru siguranţă.

Culoarea paharului este asemănătoare cu cea a cerii de albine, iar capacul metalic este inserat şi gravat cu crucea patriarhală stilizată.

„Acest nou model de candelă a fost conceput şi lansat, ca răspuns la nevoile credincioşilor ortodocşi, care erau nevoiţi să cumpere, din supermarket-uri sau pieţe, candele de diferite forme şi culori, improprii cultului creştin ortodox. Unele din aceste candele de pe piaţa liberă au lipite iconiţe ortodoxe, ajungând după ardere să fie aruncate şi profanate cu sau fără voie”, a explicat Patriarhia.

Zilele trecute, Patriarhia atrăgea atenţia credincioşilor că Biblia difuzată împreună cu Adevărul nu este ortodoxă. „Deoarece mai mulţi credincioşi ortodocşi au sesizat deja Patriarhia Română cu privire la faptul că au fost induşi în eroare de către cotidianul Adevărul prin oferirea spre vânzare a unei Biblii neoprotestante, solicităm acestei publicaţii ca în articolele promoţionale şi în spoturile publicitare să ofere informaţiile corecte despre ediţia Bibliei pe care o difuzează”, se spune în comunicatul Patriarhiei Române.

Candela costă 7 lei

Noul model de candelă de cult poate fi achiziţionat de la pangarele şi magazinele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, având preţul de 7 lei. În pangarele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, se găseşte de anul trecut şi modelul mic de candelă de cult, cu durată de ardere de aproximativ 16 ore, care costă 3 lei.

„După cum se deduce şi din denumirea acestor candele o parte din veniturile strânse prin vânzarea acestor lor vor fi folosite la construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Astfel, credincioşii care achiziţionează aceste candele de cult fac un gest de solidaritate ortodoxă şi contribuie, precum banul văduvei, la împlinirea grabnică a unui ideal naţional: zidirea Catedralei Mântuirii Neamului”, motivează Patriarhia.

Noul model de candelă de cult supranumit „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului” este produs de Fabrica de lumânări „Făclia Sfinţilor Români” a Arhiepiscopiei Bucureştilor, „cu ajutorul lui Bunului Dumnezeu şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhia Română, în colaborare cu Arhiepiscopia Bucureştilor”.

BOR a cerut ca 2% din impozitul pe venit să ajungă la Catedrala Neamului

Recent, preoţii au cerut ca 2% din impozitul pe venit al fiecărei persoane să fie direcţionat către Catedrala Neamului. Patriarhia Română a ţinut să precizeze că direcţionarea a 2% din impozitul pe venit către Catedrala Neamului nu reprezintă o donaţie sau o sponsorizare şi că banii vor fi folosiţi exclusiv pentru finanţarea lucrărilor şi achiziţia echipamentelor necesare construcţiei lăcaşului de cult.

Proiectul BOR de construcţie a Catedralei Neamului, care va surprinde prin grandoarea sa, a fost justificat de înalţii prelaţi şi prin faptul că, în Bucureşti, a fost ridicat un nou stadion naţional din fonduri publice “fără mari proteste”, în timp ce grandiosul lăcaş de cult va fi finanţat doar parţial din bani de la stat. Mai mult, construcţia este necesară cu atât mai mult cu cât membrii Sfântului Sinod nu mai încap în altar, numărul acestora crescând de la 12 la 55.

Vă reamintim câteva dotări ale Catedralei Mântuirii Neamului, aşa cum au fost ele dezvăluite în exclusivitate de B365.ro, încă de anul trecut: lăcaşul de cult din Dealul Arsenalului va fi structurat pe două subsoluri, demisol, parter plus 14 etaje, punctul cel mai înalt al edificiului fiind la 120 de metri înălţime. Catedrala va fi dotată cu săli polivalente, cripte, apartamente, săli de consiliu, magazine. Mai multe, citiţi aici. Catedrala Mântuirii Neamului va fi o dată şi jumătate mai înaltă decât Casa Poporului şi va fi dotată cu heliport.

Cookies