Bookfest 2024 începe pe 29 mai la București, la Romexpo. Lansări de carte, dezbateri, activități pentru copii și Republica Moldova invitat de onoare

17 mai 2024
2570 afișări
Bookfest 2024 începe pe 29 mai la București, la Romexpo. Lansări de carte, dezbateri, activități pentru copii și Republica Moldova invitat de onoare
Bookfest 2024 începe pe 29 mai la București, la Romexpo. Lansări de carte, dezbateri, activități pentru copii și Republica Moldova invitat de onoare | Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Salonul Internațional de Carte Bookfest va începe pe data de 29 mai, la Romexpo, și își va deschide porțile pentru pasionații de lectură. Intrarea este liberă în toate cele cinci zile ale evenimentului ce are loc în București.

În perioada 29 mai – 2 iunie, vizitatorii vor putea găsi la Bookfest aproximativ un milion de volume, sute de titluri noi, aproximativ 300 de lansări de carte și dezbateri, și peste 60 de evenimente dedicate copiilor.

Reduceri mari la Bookfest

Vizitatorii Salonului Internațional de Carte Bookfest vor fi așteptați zilnic, în perioada 29 mai – 2 iunie, cu aproximativ 200 de expozanți din întreaga țară, alături de reprezentanțe culturale cu sediul la București. Evenimentul este deschis în intervalul orar 10:00-20:00, respectiv 10:00-21:00 (vineri și sâmbătă).

Republica Moldova este invitatul de onoare a celei de-a XVII-a ediție a celui mai așteptat eveniment expozițional dedicat cărții. Participanții din București și din întreaga țară se vor bucura de numeroase evenimente susținute atât la standurile editurilor, cât și la scenele Arena, Matca și Arca, dar și la Cafeneaua Artelor și Cafeneaua Literară sau la nou-inauguratul spațiu BooksToScreen.

De la Bookfest participanții vor putea să cumpere cărțile mult râvnite la prețuri mai mici decât în librărie. Multe dintre editurile prezente în cadrul salonului de carte au anunțat deja că vor avea reduceri de până la 80% din prețul de librărie.

Totodată, vor avea loc și activități pentru copii. Cei mici sunt așteptați la Clubul Bookfest Junior. Aceștia vor putea lua parte la discuții despre ultimele cărți apărute pentru ei, precum și ateliere tematice, jocuri și o tombolă cu premii surpriză.

Țara invitată la eveniment este Republica Moldova

„Te cuprind, Republica Moldova” este sloganul propus de țara invitată, o expresie des întâlnită în vorbirea curentă din spațiul lingvistic și cultural de peste Prut. Expresia este echivalentul sintagmei „te îmbrățișez”.

Țara invitată la Bookfest a pregătit aproximativ 40 de evenimente, de care se vor bucura cei care vor trece pragul Pavilionului B2. Programul cuprinde evenimente diverse, de la lansări de carte până la dezbateri pe teme dintre cele mai actuale.

Evenimentul de deschidere al Bookfest va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 12:00. La ceremonie au fost invitate oficialități din România și Republica Moldova.

Totodată, vor avea loc mai multe dezbateri, astfel încât cititorii să fie familiarizați cu Invitatul de Onoare:

  • Perfect integrați: scriitori basarabeni în România, pe 29 mai, la scena Matca, începând cu ora 14:30, la care vor participa Cătălina Bălan, Liliana Corobca, Vasile Ernu, Dinu Guțu, Diana Iepure și Emilian Galaicu-Păun,
  • Editura Paralela 45 îi invită pe participanți joi, 30 mai, începând cu ora 17:00, la scena Matca, la o dezbatere cu tema centrală „Falanga basarabeană”, unde vor participa, printre alții, Diana Iepure, Cătălina Bălan, Mihail Vakulovski, Maria Pilchin, Ivan Pilchin, Paula Erizanu, Bogdan Răileanu, Iulian Fruntașu.

Mai multe detalii despre eveniment, AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies