ȘTIRI

Cărți de la necunoscuți: Bookcrossing la Biblioteca Academiei Române

Primele lansări Bookcrossing au avut loc la Târgul de carte Gaudeamus 2010, când au fost puse în circulaţie zeci de cărţi şi au fost deschise primele zone de tranzit („crossing zones”). Toate cărţile pot fi urmărite pe site-ul proiectului, www.bookcrossingrrc.radiocultura.ro.

Oricine poate lansa o carte Bookcrossing – pentru aceasta e suficient să aleagă o carte care îi place, să obţină un cod unic BCID de pe bookcrossing.com şi să o înregistreze pe bookcrossingrrc.radiocultura.ro, completând meniul de la secţiunea „lansează o carte”.

De asemenea, doritorii pot propune propriile zone de tranzit (crossing zones), completând formularul „deschide o zonă de tranzit”. 

Bookcrossing (www.bookcrossing.com) este un proiect internaţional care se bazează pe participarea şi pe iniţiativa cititorilor. Cineva lasă într-un loc public (cafenea, autobuz, parc) o carte pe care şi-ar dori ca o altă persoană să o citească. Pe una dintre copertele cărţii este trecut un cod care e înregistrat pe www.bookcrossing.com şi un set de instrucţiuni.

În prezent, www.bookcrossing.com are peste sute de mii de utilizatori înregistraţi şi a fost subiectul a mii de articole de presă în întreaga lume. Proiectul a stârnit în mod special un interes în Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franţa, Canada şi Japonia, ţări care au rezervate pe site secţiuni speciale. Dicţionarul Concise Oxford a înregistrat „bookcrossing” ca un cuvânt nou.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button