Bonele filipineze nu mai sunt la modă. Se poartă nepalezele

de:
28 mart. 2012
3 Afișari
Bonele filipineze nu mai sunt la modă. Se poartă nepalezele

Filipinezele au fost adesea tratate prost de familiile de români care le-au angajat. S-a întâmplat să fie hrănite doar cu câte un bol de orez pe zi, angajatorii crezând că ele „aşa sunt obişnuite”, sau nu au primit condiţiile de cazare promise. Cert este că, filipinezele au început să primească oferte mai bune de la alte familii şi au devenit pretenţioase.

După „boom-ul” de filipineze, bonele nepaleze încep să câştige teren. Sunt supra-calificate şi cer în jur de 2.200 de lei, în sumă intrând şi menajul. În plus, au o afinitate petru limbile străine şi prind repede româna.

„Am plasat vreo10 nepaleze. Familiile sunt foarte mulţumite, spun că sunt foarte calme, că au instinct matern deosebit şi sunt religioase. Sunt modeste, se mulţumesc cu puţin şi preţuiesc la maximum tot ce le oferi. Și mai au o calitate: deşi engleza lor e mai slabă decât cea a filipinezelor, prind rapid limba română, mai ales că cel mic nu ştie engleza”, a declarat Ariana Nadir, reprezentant Overseas Employee Conections, pentru evz.ro.

„Prin prisma religiei budiste, sunt persoane simple şi sincere. Comparativ cu bonele din România, avantajele ar fi siguranţa unui angajat pe doi ani şi ataşamentul deosebit faţă de copil”, adaugă Corina Constantin, reprezentant Manpower Solutions, companie care a plasat 30 de bone nepaleze.

Cookies