Bomboanele de ciocolată sunt printre cele mai dăruite cu ocazia zilei de 8 Martie (și nu numai), iar în acest context, InfoCons anunță că a realizat un studiu pe mai multe produse care se găsesc pe piața din România (trufe, praline și bomboane de ciocolată). Acestea au până la 10 E-uri, avertizează InfoCons.
InfoCons: Bomboanele oferite cadou de 8 Martie au până la 10 E-uri
Au fost analizate 126 de produse, de la următorii producători/distribuitori:
- Firenze Com S.R.L.;
- Ferrero Romania S.R.L.;
- Heidi Chocolat S.A.;
- Kaufland Romania SCS;
- C. Inter Conecter S.R.L.;
- IM „Pyramide-Trade” S.R.L.;
- De Silva Exclusiv S.R.L.;
- Kandia Dulce S.A.;
- Mondelez Romania S.A.;
- Nestle Romania S.R.L.;
- Forward International S.R.L.;
- Roshen One S.R.L.;
- C. Safeway International Impex S.R.L.;
- Nardo Trading CO S.R.L.;
- Aquila Part Prod Com S.A.;
- Mico Total Distribution S.R.L.;
- Mega Image S.R.L.;
- Interbrands Marketing & Distribution S.R.L.;
- „Bucuria” S.A.;
- C. Randler Group S.R.L.;
- C. Eurex Alimentare S.R.L.;
- Inter Conecter S.R.L.;
- C. Hesperis Distribution Group S.R.L.;
- Tobra Invest S.R.L.;
- C. Select Daimond Maria S.R.L.;
- Lidl Stiftung & Co. KG;
- C. Lidl Discount S.R.L.;
- Auchan Romania S.A.;
- Roshen One S.R.L.;
După ce au fost centralizate informațiile și analizate, au rezultat următoarele:
- Din punctul de vedere al numărului de aditivi alimentari, aceștia variază între 0 și 10:
- 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari;
- 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari;
- 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari ;
- 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari;
- 4.8% din produse au 6 aditivi alimentari;
- 4 % din produse au 5 aditivi alimentari;
- 12% din produse au 4 aditivi alimentari;
- 12% din produse au 3 aditivi alimentari;
- 16 % din produse au 2 aditivi alimentari;
- 48% din produse au 1 aditiv alimentar;
- Cei mai întâlniți aditivi alimentari:
- lecitina (E 322) – toate produsele analizate în acest studiu au în componență acest aditiv;
- 25.39% dintre produsele analizate au avut în componență Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476);
- 18.25% dintre produsele analizate în acest studiu au avut în componență acidul citric (E 330).
Ingredientul principal al bomboanelor analizate
Pentru 70.63% dintre produsele analizate, zahărul este ingredientul principal. Următoarele locuri sunt ocupate de:
- 7.93 % au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amaruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagră;
- 5.55 % au ca prim ingredient siropul de glucoză;
- 5.55 % au ca prim ingredient grăsimile vegetale;
- 4.76 % au ca prim ingredient masa de cacao;
- 2.38 % au ca prim ingredient crema de praline/ crema cu aromă.
Celelalte produse au ca prim ingredient: fructe confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos.
Întregul studiu InfoCons poate fi citit AICI.
- Te-ar mai putea interesa și: