„Bomba ecologică” de pe malul lacului Fundeni – au fost adunate 343 de tone de deșeuri în doar 5 zile

19 apr. 2021
195 Afișari
„Bomba ecologică” de pe malul lacului Fundeni - au fost adunate 343 de tone de deșeuri în doar 5 zile

Lacul Fundeni, unul dintre cele mai mari lacuri din nordul Capitalei, găzduiește o „mare” de gunoaie. Groapa de gunoi ilegală a pus stăpânire pe malurile lacului, dar grămezile de gunoaie au format adevărate insule pe suprafața lacului. Primăria Sectorului 2 a declanșat o campanie de curățare a zonei, iar în primele 5 zile au fost strânse nu mai puțin de 343 de tone de gunoaie, iar autoritățile anunță că acesta este doar începutul.

Ținta primelor zile ale campaniei a reprezentat-o o zonă de depozitare ilegală a gunoaielor de pe malul lacului Colentina. Atât Primăria Sectorului 2, cât și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, au postat pe conturile de Facebook privind începerea lucrărilor de ecologizare din jurul întinderii de apă.

„Zona este, efectiv, o bombă ecologică”

Primăria Sectorului 2 a publicat pe pagina de Facebook a instituției un clip video care surprinde o parte din deșeurile culese de autorități de-a lungul primelor zile din cadrul campaniei de ecologizare.

„343 tone de deșeuri adunate în numai 5 zile de pe malul lacului Fundeni.
343 tone de deșeuri dintr-un singur depozit de gunoi ilegal.
Da, ați citit bine – 343 de tone, ce reprezintă doar “debutul” unei operațiuni de curățare extrem de complicate. Zona este, efectiv, o bombă ecologică, cu straturi peste straturi de gunoaie, încât utilajele nu se pot apropia de malul lacului. Acum, practic, curățam și creăm condițiile ca acestea să poată pătrunde.
Lacul este efectiv sufocat și invadat de “insule de gunoaie” de mari dimensiuni. Însă, alături de noi îi avem pe cei de la Apele Române, care sunt nevoiți să vină cu un utilaj special șenilat pentru a putea pătrunde atât de departe. Parteneriatul nostru cu Apele Romane funcționează foarte bine, cooperăm bine și organizat. Unii fără alții nu am reuși să scoatem și această oază de natură la lumină. Și să o redăm oamenilor.
Vom continua să vă ținem la curent cu procesul de ecologizare a zonei.”, se arată în postarea Primăriei Sectorului 2.

„Persistența învinge rezistența”, potrivit lui Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, declară că se tot discută în ultima vreme în spațiul media despre gropile de gunoi ilegale din jurul Bucureștiului, dar se află destule și în interiorul orașului, chiar în nordul Capitalei.

„În numai 5 zile, dintr-un singur depozit de gunoi ilegal, echipele Administrației Domeniului Public au scos 343 tone deșeuri de pe malul lacului Fundeni.
Situația acolo e atât de gravă încât utilajele nu se pot apropia suficient de apă până nu eliberăm drumul de câteva straturi de gunoi. Iar în lac, insulele de deșeuri se întind așa de mult încât cei de la Apele Române vor fi nevoiți să aducă un utilaj special șenilat cu care să ajungă atât de departe.
Lacul Fundeni e o bombă ecologică, dar nu ne vom opri până nu îl limpezim. Persistența învinge rezistența.”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.
Cookies