Bolt testează opțiunea „Women for Women”. Șoferițele din București (și nu numai) pot accepta curse cerute doar de femei

12 sept. 2022
435 Afișari
Bolt testează opțiunea „Women for Women”. Șoferițele din București (și nu numai) pot accepta curse cerute doar de femei
Bolt testează opțiunea „Women for Women”. Șoferițele din București (și nu numai) pot accepta curse cerute doar de femei. Imagine simbol: Pexels

Bolt a anunțat că testează „Women for Women”. Prin intermediul acestei opțiuni, șoferițele companiei din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Craiova, Ploieşti şi Galați vor avea posibilitatea să accepte curse cerute doar de femei.

„Women for Women”, opțiune testată de Bolt

Această opțiune este disponibilă în aplicație, iar șoferițele Bolt care aleg să o activeze, vor primi cereri de curse exclusiv de la femei.

La rândul lor, pasagerele pot alege să folosească acest serviciu din aplicație, solicitând mașini conduse doar de femei.

Tarifele curselor alese cu opțiunea „Women for Women” rămân neschimbate, anunță compania.

„Siguranţa şi confortul reprezintă priorităţile noastre, atât pentru șoferii parteneri, cât și pentru pasageri, indiferent de gen, de aceea iniţiativa Women for Women îşi propune să creeze o linie de comunicare directă între şoferii şi pasagerii de gen feminin, în cazul în care femeile preferă să călătorească astfel”, transmit reprezentanții Bolt România.

Opțiunea încurajează femeile să devină șoferi

Potrivit estimărilor companiei, mai puțin de 5% din totalul conducătorilor auto activi pe platforma Bolt sunt femei. Astfel, „Women for Women” încurajează femeile să devină șoferi, „să aleagă un loc de muncă cu program flexibil, care le permite să-şi organizeze munca în paralel cu alte activităţi desfăşurate zilnic”, transmite Cristian Sălceanu, Bolt Romania Country Manager.

Noua opțiune a fost inclusă în aplicație și poate fi activată sau dezactivată în funcție de preferințele conducătoarelor auto și/sau pasagerelor, fiind disponibilă în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Craiova, Ploieşti şi Galați.

Șoferițele partener Bolt care activează opțiunea nu vor fi penalizate în momentul în care anulează o cursă, dacă persoana care aşteaptă preluarea de la adresă se dovedește a nu fi femeie, deși comanda a fost făcută cu opțiunea „Women for Women”.

Cookies