Bolt a dublat numărul de trotinete din București și a redus prețurile pentru curse. Acum, mai e de rezolvat problema accidentelor

02 iul. 2021
594 Afișari
Bolt a dublat numărul de trotinete din București și a redus prețurile pentru curse. Acum, mai e de rezolvat problema accidentelor

Compania de ridesharing Bolt, care între timp a ajuns să închirieze și trotinete electrice, a dublat numărul vehiculelor de acest tip prezente pe străzile din Bucureşti. Totuși, în ultimele zile au avut loc două accidente în care au fost implicate astfel de dispozitive de deplasare rapidă. Pe cât sunt de practice, pe atât pot fi de periculoase, asta dacă nu sunt manevrate în mod corespunzător.

Compania Bolt a anunțat vineri, într-un comunicat, că a extins aria activă în care trotinetele electrice pot fi utilizate şi a redus preţul curselor în această perioadă.

Prețul trotinetelor Bolt, redus cu o treime

Începând de vineri, preţul curselor pe minut se modifică de la 0,60 lei la 0,40 lei.  Anul trecut, Bolt a lansat serviciul de micromobilitate de închiriere de trotinete electrice pe o suprafaţă iniţială de 38 de km pătraţi. În prezent, zona activă în care se găsesc asttfel de dispozitive ocupă aproximativ 31% din Capitală. Asta înseamnă că suprafața aproape s-a dublat, până la 68 de km pătraţi.

Noua zonă se extinde din cartierul Titan până în Militari şi din Bucureştii Noi până în Berceni.

Anunțul Bolt

Pentru a putea susţine cererea tot mai mare şi pentru a oferi un serviciu accesibil în toate zonele active, Bolt a dublat şi numărul de trotinete puse la dispoziţia bucureştenilor. În plus, începând de astăzi, preţul curselor pe minut se modifică: de la 0,60 lei/minut, la 0,40 lei. În urma recentelor investiţii şi extinderi, compania devine cel mai accesibil furnizor de micromobilitate din Capitală.

Din ce în ce mai mulți angajați au început să le folosească, dar au început să apară și accidentele

Cu toate că sunt practice, aceste trotinete pot fi periculoase dacă nu sunt folosite corespunzător. Dovadă sunt cele două accidente în care au fost implicate astfel de dispozitive în ultimele zile.

Bolt mai transmite că vine cu o propunere pentru angajaţii care au lucrat de acasă și acum se se întorc la birouri. Astfel, companiile care au adoptat un sistem de muncă hibrid sau exclusiv de la birou, pot cere desemnarea unor staţii de trotinete chiar la sediile acestora, astfel încât să fie folosite de angajații care vor să se deplaseze prin București.

Stații aproape de birouri sau guri de metrou

La solicitarea companiilor sau dezvoltatorilor de centre de birouri, staţiile de trotinete poti fi amplasate inclusiv la gurile de metrou din apropierea acestora, pentru a fi folosite de cei care au nevoie să parcurgă distanţe scurte într-un timp redus.

Trotinetele Bolt, construite după un design propriu

Compania mai spune că trotinetele electrice Bolt sunt construite după un design propriu, realizat de inginerii Bolt din Estonia. Ei le consideră ca fiind intuitive, practice şi rapide. Acţionate electric şi atingând o viteză maximă de 25 km/h, acestea pot parcurge până la 40 km cu un singur ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de modul de utilizare.

Recomandările Bolt pentru utilizarea lor în siguranță

Mai mult, deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar preţul curselor este de 0,40 lei pe minut. De asemenea, Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată şi să parcurgă cu atenţie setul de recomandări şi măsuri de siguranţă care sunt oferite de aplicaţie în momentul închirierii.

De asemenea, utilizatorii trebuie să ţină cont de limita de vârstă minimă necesară (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice. Mai mult, acestea vor fi întotdeauna folosite de un singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulţi utilizatori.

La finalul cursei, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur, în afara carosabilului, sau lângă un loc dedicat parcării pentru biciclete, în zonele marcate pe hartă, din aplicaţie.

În același timp, compania Bolt le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini şi / sau mănuşi, alături de o cască de protecţie atunci când se deplasează folosind o trotinetă.

Accidente cu trotinete în București

Totuși, numărul accidentelor în care au fost implicate trotinete electrice a început să crească în Capitală. Chiar ieri un tânăr care conducea un astfel de dispozitiv a dat peste o persoană pe o trecere de pietoni din București, iar acum o săptămână o tânără a fost spulberată de o trotinetă electrică undeva pe parcul Tineretului, chiar în dreptul semaforului de la una dintre ieșirile din parc de un bărbat care circula cu trotineta electrică, cu o viteză destul de mare.

Cookies