Bolnavii internați în Spitalul Colentina nu vor tremura de frig în saloane, promite Nicușor Dan. „Spitalul va avea centrală proprie pe gaze naturale”

03 oct. 2022
131 Afișari
Bolnavii internați în Spitalul Colentina nu vor tremura de frig în saloane, promite Nicușor Dan. „Spitalul va avea centrală proprie pe gaze naturale”
Bolnavii internați în Spitalul Colentina nu vor tremura de frig în saloane, promite Nicușor Dan. „Spitalul va avea centrală proprie pe gaze naturale” / Sursă foto: Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Spitalul Clinic Colentina va avea o centrală termică pe gaze naturale. Astfel va fi asigurată o sursă de termoficare pentru unitatea spitalicească din București.

Spitalul Clinic Colentina va avea centrală termică proprie

Nicușor Dan a anunțat că pentru a putea asigura o sursă de termoficare proprie pentru cele 8 pavilioane ale Spitalului Clinic Colentina, acesta va beneficia de o centrală termică pe gaze naturale.

De asemenea, edilul Capitalei a anunțat că instalarea aceste centrale este una prietenoasă cu mediul înconjurător și că prin intermediul acesteia va fi îmbunătățită și calitatea condițiilor de spitalizare.

La acest moment, termoficarea unității spitalicești este realizată prin intermediul Punctului Termic Balș.

Care este valoarea investiției pentru acest obiectiv

Primarul general al Bucureștiului a transmis și care este suma ce va fi investită pentru realizarea acestui obiectiv. Astfel că, investiția este de 2.241.683,92 de lei, fără TVA.

Nicușor Dan a transmis:

Sursa de finanțare este de la bugetul propriu al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și/sau alte surse legal constituite.

În ultima ședință, Consiliul General al Municipiului București a votat proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții “Realizarea unui Back-up pentru asigurarea agentului termic în cadrul Spitalului Clinic Colentina”.

Acesta a fost aprobat prin votul a 31 de consilieri generali ai Capitalei.

Cookies