Bogdan Stan, numit de Senat preşedinte al ANI

de:
14 dec. 2015
0 Afișari
Bogdan Stan, numit de Senat preşedinte al ANI

Bogdan Stan, actual presedinte interimar si vicepresedinte al ANI, a fost numit luni de plenul Senatului in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate, dupa ce senatorii s-au exprimat, prin vot secret electronic, in favoarea numirii acestuia, pentru un mandat de 4 ani, informeaza Hotnews.ro.

Bogdan Stan a fost numit cu 76 de voturi pentru, 6 impotriva si 3 abtineri. In plenul Senatului, Bogdan Stan a afirmat ca este „un produs 100%” al ANI. Sedinta de la Senat a fost insa una cu scandal, senatorii Cristiana Anghel si Valer Marian solicitand scoaterea de pe ordinea de zi a punctului referitor la numirea presedintelui ANI. Cristiana Anghel, senator ALDE, a acuzat, in plen, faptul ca ANI ar face „politie politica”.

In timpul sedintei Senatului, Cristiana Anghel si Valer Marian au solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a punctului referitor la numirea presedintelui ANI, fiind invocat faptul ca, potrivit Legii nr. 144/2007, numirea in functie a candidatului admis se face de catre Senat in termen de 15 zile de la validarea rezultatelor concursului pentru ocuparea functiei amintite. Supusa la vot, aceasta propunere a intrunit 31 de voturi „pentru”, 43 de voturi „impotriva” si cinci abtineri, fiind astfel respinsa.

Cookies