Bogdan, polițistul care a salvat un om. Într-o zi, a venit la București să doneze sânge. Acum, după niște ani, a primit un telefon: Datorită ție, a învins cancerul!

20 iun. 2023
271 Afișari
Bogdan, polițistul care a salvat un om. Într-o zi, a venit la București să doneze sânge. Acum, după niște ani, a primit un telefon: Datorită ție, a învins cancerul!
Bogdan, polițistul care a salvat un om. Într-o zi, a venit la București să doneze sânge. Acum, după niște ani, a primit un telefon: Datorită ție, a învins cancerul!. Sursa foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne, România

Un polițist a venit în București pentru a dona sânge, fără a ști că acest lucru îi va salva viața unui om. După câțiva ani, a fost sunat și a primit o veste minunată.

Datorită polițiștului, un om a învins cancerul

Bogdan, un polițist din Gorj, angajat la Brigada Rutieră, a donat sânge și a reușit să ajute un om să învingă cancerul.

În anul 2014, la o activitate de donat sânge, Bogdan a fost întrebat dacă vrea să doneze celule stem hematopoteice. Acesta a fost de acord, spunând că ajută cu plăcere atunci când este nevoie.

 Sigur, da! Dacă pot să ajut, o fac fără nicio problemă! a răspuns Bogdan.

Atunci, i s-a spus că va fi introdus în baza de date și, ulterior, contactat, dacă este compatibil cu vreun pacient.

După 6 ani, polițistul a fost sunat. Bărbatului i s-a spus că un pacient are mare nevoie de celule stem și că el este singura persoană compatibilă.

Avem nevoie de ajutorul tău! Ne mai putem baza? Avem un pacient cu cancer. Are nevoie urgentă de celule stem. Sunteți singura persoană din baza de date care este compatibilă cu această persoană” i s-a spus la telefon lui Bogdan.

Bogdan a fost de acord, și-a făcut bagajul și a plecat imediat la București. Acolo, a fost internat 5 zile, pentru a pregăti donarea.

În ultima zi, a fost informat că totul este ok și că poate dona, iar ulterior i s-au prezentat toate detaliile protocolului.

Timp de șapte ore, cât timp a durat procedura, Bogdan nu s-a mișcat deloc de pe pat, iar procedura a fost una reușită.

Atunci, polițistul nu a știut cui a donat, dar, acum câteva zile, a primit un apel. Bogdan a răspuns, iar dialogul dintre el și operator a decurs cam așa:

– Domnul Bogdan?
– Da, eu sunt!
– Dumneavoastră ați donat celule stem.
– Da, dar acum trei ani parcă! Mai aveți nevoie? Vin la București?
– Nu, nu. V-am sunat să vă mulțumim! Persoana este bine. A învins cancerul și asta datorită dumneavoastră! Ați salvat un om. Mulțumim!”

Astfel, Bogdan a aflat că a salvat viața unui om și că l-a ajutat să învingă cancerul. Este un erou!

Ministerul Afacerilor Interne l-a felicitat, în mod public, pe Bogdan

Ministerul Afacerilor Interne din România l-a felicitat pe Bogdan pe pagina de Facebook, unde i-a și mulțumit pentru ceea ce a făcut.

Unele gesturi primesc răsplata după câțiva ani, iar în cazul lui Bogdan a fost că omul ajutat trăiește, iar gestul său a fost determinant.
Îți mulțumim, Bogdan! Ai redat șansa la viață unui OM!” a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Postarea a fost văzută de mii de oameni care au apreciat bunătatea lui Bogdan, felicitându-l pentru atitudine.

Te-ar putea interesa și:

Cookies