Bogdan Ionescu, la Parchet după ce fostul consul la Singapore, Silviu Ionescu a murit în închisoare

de:
24 aug. 2015
17 Afișari
Bogdan Ionescu, la Parchet după ce fostul consul la Singapore, Silviu Ionescu a murit în închisoare

Bogdan Ionescu, fiul lui Silviu Ionescu, fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, s-a aflat luni la Parchetul General.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis o anchetă penală pentru abuz în serviciu şi ucidere din culpă după moartea fostului diplomat Silviu Ionescu. Apropiaţii lui spun că a murit cu zile pentru că tratamentul precar din spitalul penitenciar i-a înrăutăţit infecţia pulmonară.

„Sunt mai multe persoane care sunt vinovate într-un mod sau altul. Moartea tatalui meu consideram ca a fost ucidere din culpă şi abuz în serviciu din partea celor de la penitencia. Nu a fost urmărită starea lui de sănătate, nu i-a fost acordat tratamentul care trebuie pentru o persoană care suferă de diabet şi de celelalte boli de care suferea el. A fost lăsat netratat şi toate bolile astea s-au agravat şi au dus la decesul lui„, a spus Bogdan Ionescu, fiul lui Silviu Ionescu. 

Indicaţi ca vinovaţi, de către avocaţi, pentru decesul fostului diplomat au fost directorul penitenciarului Rahova şi personalul medical care s-a ocupat de îngrijirea acestuia.

„Am depus plangerea in urma cu doua luni, s-a inregistrat la PTB, cu infractiunea de abuz in serviciu si ucidere din culpa. Am depus raportul de expertiza medicolegala prin care medicii de medicină legala au constatat ca cauza decesului a fost o insuficienta acuta de organe”, a declarat ELIZA ENE, AVOCATUL FAMILIEI LUI SILVIU IONESCU.

Cookies