ARHIVA B365

Bogdan Donciu, fost director Romatsa, a fost TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Bogdan Donciu a fost trimis în judecată de procurorii secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul director Romatsa este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la fals intelectual, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de Mediafax.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie 2010 – februarie 2011, în cadrul Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), au fost efectuate, cu încălcarea procedurilor expres prevăzute de Procedura privind recrutarea, recepţia, angajarea, avansarea, promovarea şi numirea personalului, o serie de angajări, scopul încheierii contractelor de muncă fiind cel de a suplimenta veniturile considerate neîndestulătoare ale unor persoane angajate în cadrul Ministerului Transporturilor (sub autoritatea căruia îşi desfăşoară activitatea RA ROMATSA) sau la Guvern.

Niciuna dintre persoanele astfel angajate nu s-a prezentat la locul de muncă de la ROMATSA, beneficiind însă de drepturile băneşti şi de celelalte beneficii acordate angajaţilor regiei. Pe perioada cât au fost angajate, acestora li s-au plătit drepturi salariale în cuantum de 669.596 lei.

De asemenea, din actele de urmărire penală a mai rezultat că Donciu, în aceeaşi calitate, în intervalul septembrie – octombrie 2010, a determinat persoane aflate la conducerea Serviciului Resurse Umane să întocmească formele de angajare pentru patru persoane, solicitându-le expres acest lucru şi indicându-le şi data cu care acestea din urmă vor fi angajate.

Dosarul lui Bogdan Donciu a fost înaintat Judecătoriei Sectorului 1, mai arată sursa citată. 

Nu este singurul dosar în care este implicată compania Romatsa. Miercuri, liderii sindicali de la Romatsa au fost audiați, în urma plângerii depuse de fostul director al companiei, Aurel Stanciu, pentru tâlhărie și hărțuire.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button