ARHIVA B365

Bogdan Chirieac a pierdut definitiv procesul în care îi cerea lui Cristian Sima daune morale

Curtea de Apel Bucureşti a decis să-i dea câştig de cauză lui Cristian Sima, după ce Tribunalul Bucureşti dispusese, în 4 februarie 2014, ca brokerul să îi plătească lui Chirieac daune de 30.000 de dolari.

„Admite în parte, astfel cum a fost precizată, acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâtul Sima Cristian. Obligă pârâtul Sima Cristian la plata sumei de 30.000 USD daune morale (echivalent în lei la data plăţii). Respinge cererea de obligare a pârâtului Sima Cristian la plata de daune materiale”, potrivit deciziei de anul trecut, de la Tribunalul Bucureşti, citată de Mediafax. 

Această decizie a fost contestată atât de Chirieac, cât şi de Sima, la Curtea de Apel Bucureşti.

„Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Respinge în tot acţiunea şi cererea de cheltuieli de judecată a reclamantului”, este decizia din 3 februarie a Curţii de Apel Bucureşti.

Atât Bogdan Chirieac, cât şi Cristian Sima precizează că decizia CAB nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă, cu recurs, procesul fiind în civil şi având două căi de atac ordinare.

În noiembrie 2012, agenţia MEDIA relata că analistul politic Bogdan Chirieac l-a dat în judecată pe brokerul Cristian Sima, cerându-i daune morale şi materiale, pentru acuzaţiile la adresa sa.

„Jurnalistul Bogdan Chirieac, reprezentat de Chiuariu şi Asociaţii (CAAL), răspunde recentelor acuzaţii nefondate ale lui Cristian Sima printr-o acţiune în răspundere civilă delictuală. Jurnalistul cere de la acesta daune morale în valoare de 1.500.000 USD, plus daune materiale. De asemenea, faţă de jurnalistul Liviu Avram care a publicat un articol conţinând acuzaţii nefondate la adresa dlui Chirieac urmează a fi introdusă o acţiune în răspundere civilă delictuală prin care se vor cere daune morale de 640.000 USD, la care se adaugă şi daune materiale”, se arăta într-un comunicat al casei de avocatură remis agenţiei MEDIAFAX.

Avocaţii anunţau şi că au depus, în numele lui Bogdan Chirieac, o plângere penală pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, privind înscrisurile bancare false publicate în presă despre care s-a susţinut că demonstrează transferurile din „aşa-zisul cont” al lui Chirieac din Elveţia.

Avocaţii susţineau că daunele materiale se impun după ce Chirieac ar fi pierdut un contract imnportant ca urmare a dezvăluirilor lui Sima.

Brokerul Cristian Sima a susţinut, la vremea respectivă, într-un interviu televizat, că are dovezi despre un transfer bancar de la concernul suedez Ericsson către analistul politic Bogdan Chirieac, care, ulterior, vira banii mai departe către anumiţi oameni politici. Ulterior, Ericsson a câştigat licitaţia pentru implementarea apelului de urgenţă 112.

Sima îl incrimina pe Bogdan Chirieac că ar fi intermediat virarea unor sume de bani „către politicieni din toate partidele”, sugerând că aceşti bani reprezentau mită.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button