ARHIVA B365

Bogdan Aurescu, despre votul din diaspora:Nu e corect ca tot ministerul să fie sub oprobriul public

Atât consulii, cât și ambasadorii trebuie să aibă o „abordare mult mai responsabilă” în relația cu comunitățile pe care le reprezintă, a spus ministrul de Externe al Românei. Bogdan Aurescu a refuzat să comenteze demisiile foștilor miniștri Titus Corlățean și Teodor Meleșcanu, scrie Digi24.

„Nu pot să mă așez în poziția de judecător al dlui Meleșcanu sau al dlui Corlățean. O astfel de judecată o face DNA, o va face o altă instanță. Constat că DNA a preluat dosarul alegerilor de la Parchetul General. Orice comentarii pe această nu sunt potrivite”, a spus el la Jurnalul de Seară.

Ministrul a arătat însă ca, din cauza problemelor de la vot, „tot corpul diplomatic să fie așezat sub oprobriul public”.

„Corpul diplomatic e mai mult decât clădirea Ministerului de Externe. Menirea Ministerului de Externe este de a realiza politica externă”, iar oameni care adesea rămân necunoscuți sunt cei care fac cu succes acest lucru, a spus el.

În opinia lui Bogdan Aurescu, „E important ca lucrurile să fie clarificate, astfel încât MAE să-și poată face datoria, politica externă. Așezarea într-o poziție de judecată este foarte complicată. Trebuie să dovedim că suntem această instituție importantă pentru statul român. Celelalte aspecte trebuie clarificate și cred că vor fi clarificate”, a spus el.

„Nu poți să-i blamezi pe toți colegii mei pentru tot ce se întâmplă. Sunt convins că toți colegii mei au tras concluziile care se impun, își vor trage răsuflarea și găsi alte resurse, inclusiv pentru a reînnoi acest contact cu comunitățile românești sin străinătate”, a mai spus ministrul.

„Sunt convins, colegii mei din misiuni și consulate înțeleg responsabilitatea care le revine, și anume să-și asume responsabilitatea diplomatică și consulară cu seriozitate”, a mai spus Bogdan Aurescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button