ARHIVA B365

Bodea: Ilie Sârbu a controlat votul pentru judecătorul CCR, a cerut bifarea buletinelor în faţa lui

Bodea l-a acuzat pe liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, că i-a „controlat” pe parlamentarii social-democraţi asupra modului în care au votat în cazul numirii noului judecător al Curţii Constituţionale solicitându-le acestora să bifeze buletinul de vot în faţa lui, scrie Mediafax.

Acuzaţia senatorul PNL vine în condiţiile în care procedura de vot pentru numirea unui nou judecător la Curtea Constituţională a fost de votul secret, pe buletine de vot.

„La bile nu pot fi controlaţi (senatorii majorităţii guvernamentale, n.r.), acolo pot şti de frică, dar la bile nu vor mai avea control la următorul vot. S-a votat în faţa liderilor de grup la ei şi au ţinut sub control (…) Observaţi că au fost doar 87 de voturi (faţă de minimum pentru majoritate de 85, n.r.), deci noi ne apropiem tot mai tare de ei”, a susţinut senatorul PNL.

Bodea a menţionat că liberalii îşi păstrează planul de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru săptămâna viitoare, având în vedere faptul că „meciul se joacă”.

Simona Maya Teodoroiu, propusă de PSD, a fost aleasă miercuri de plenul Senatului în calitatea de judecător al Curţii Constituţionale în locul lui Toni Greblă, care a demisionat din această funcţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button