Bocancii de protecție pentru sudori – dacă nu vrei arsuri și lovituri când muncești

de:
28 mai 2015
2 Afișari
Bocancii de protecție pentru sudori - dacă nu vrei arsuri și lovituri când muncești

Si, ca sa nu fie doar un raspuns sec, sa analizam cateva scenarii simple.
Ionel, proaspat calificat ca sudor, se apuca de lucru la noul lui angajator.
Masca de protectie? Da, e musai.
Manusi de sudura? Binenteles.
Sort din piele? Bifat, doar nu vrem sa ardem noua salopeta de lucru si alte piese din echipamentul de protectie.
Bocanci de protectie pentru sudori…..? Sa fim seriosi, cine are nevoie de asa ceva…?
Adidasii de strada sunt tocmai buni.
Nu conteaza ca nu au talpa din poliuretan si Ionel, din primele zile, aproape ca isi rupe gatul, alunecand pe pardoseala din atelier.
Nici ca, fara rezistenta termica suplimentara, la nici doua saptamani, e nevoit sa le lipeasca talpa, desprinsa de la mersul ocazional pe tablele incinse.
Nu trece o luna si Ionut incepe sa se vaite de dureri de cap. Fara sa stie, probabil, ca orice material sintetic, in contact cu stropii de sudura, degaja gaze toxice. Iar adidasii lui sintetici, pe jumatate topiti de stropi, nu par sa fie straini deloc de gaze degajate si dureri de cap.
Durerea trece, alunecarile prin atelier continua, dar devin distractive, talpa adidasilor se mai dezlipeste ocazional, insa e relipita, cu grija de Ionel. Bocanci speciali pentru sudori? Glumesti?

Si vine vineri, ultima zi de lucru din saptamana asta. Cu gandul deja la weekend, Ionel se ocupa de haftuirea a doua tevi rectangulare groase.
Fara sa realizeze, stropii de sudura ii aprind unul din sireturi.
Flacara formata ii prajeste putin glezna dreapta, de spaima se smuceste, loveste una din tevi, care, in cadere, ii pica peste degetele piciorului stang.
Noroc cu un coleg ager, ce ii sare in ajutor, stinge mini torta plantara si ii elibereaza degetele inegrite din adidasul strivit.
Diagnostic: arsura de gradul 1 si 3 degete tumefiate serios. Subtire, putea sa iasa mult mai parlit!
4 saptamani concediu medical si inapoi in transee. Trecem peste control I.T.M…

Dar nu despre arsuri, unghii cazute, I.T.M. si veselii conexe, vreau sa vorbesc. Ci despre profesionalism si respectul meseriei prestate. Despre protectie, confort si eficienta.

Pentru ca o pereche de bocanci de protectie, special construiti pentru sudura, exact asta ofera: protectie impotriva accidentelor, confort in purtare si eficienta in lucru.
Pielea naturala de bovina, hidrofobizata, nu degaja gaze toxice sub picaturile de sudura si protejeaza impotriva umiditatii.
Bombeul si lamela de protectie evita unghiile negre si cuiele infipte in calcai.
Talpa aderenta din poliuretan te mentine in pozitie verticala pe suprafete alunecoase; iar rezistenta la temperaturi inalte, a cauciului nitrilic special, nu te transforma in pantofar de ocazie.
Nu in ultimul rand, carambul inalt si protectia din piele deasupra sireturilor, elimina situatiile in care, cateva scantei bine directionate, pot sa-ti aprinda opincile, mai ceva ca o sarba olteneasca.
Si uite cum, o pereche de bocanci pentru sudori special construiti, poate fi la fel de importanta precum masca, sortul sau manusile de sudura!
Parol!
Spor la treaba, Ionel, fara adidasi, de preferat!

Cookies