Boc: Singurele discuții despre Microsoft le-am avut în guvern. Nimeni n-a exercitat presiuni

de:
11 feb. 2015
2 Afișari
Boc: Singurele discuții despre Microsoft le-am avut în guvern. Nimeni n-a exercitat presiuni

„În anul 2009, în aprilie, când s-a încheiat acordul cadru pentru licențele Microsoft, eram împreună cu PSD la guvernare. Vreau să știți că nimeni n-a exercitat niciun fel de presiune asupra mea să se încheie acel contract, eu n-am exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract”, a declarat miercuri Emil Boc, la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Boc, documentele respective au fost semnate de specialiști din Partidul Democrat Liberal (PDL) și din Partidul Social Democrat (PSD).

„Dacă îmi amintesc bine, acea Hotărâre de Guvern avea în spate vreo 7 sau 8 semnături de la miniștri PDL sau PSD care erau competenți în materie și, ca atare, contractul s-a derulat conform prerogativelor legale stabilite de către specialiști.

Repet, tot ce am discutat despre acest contract în 2009 se regăsește pe stenogramele din ședința de guvern. Acolo au fost singurele discuții pe care eu le-am avut cu privire la acordul cadru din 2009. Alte discuții nu am avut cu privire la ce s-a întâmplat în 2009. (…) Atât vă pot spune cu privire la mențiunea respectivă, singurele discuții purtate sunt cele pe care le-am avut în guvernul în care erau și cei din PSD și din PDL”, a menționat fostul premier al PDL.

CITEȘTE ȘI: Emil Boc apare în referatul DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea, în dosarul Microsoft

În referatul procurorilor DNA, prin care cer arestarea preventivă a Elenei Udrea, se arată că Elena Udrea şi premierul României (la data aceea, Emil Boc) l-au susţinut pe ministrul Gabriel Sandu pentru promovarea unei hotărârii de guvern şi alocarea bugetului necesar în vederea achiziţionarii de licenţe IT (dosarul Microsoft).

Cookies