ARHIVA B365

Achiziţii fără licitaţie: BNR şi-a cumpărat pianul „preferat de marii interpreţi ai lumii”

Potrivit informaţiilor furnizate de BNR la solicitarea ECONOMICA.NET, pianul a fost cumpărat pentru evenimentele culturale ale BNR. Anual, banca centrală organizează concerte în cadrul „Zilelor culturale ale BNR” şi anul acesta banca va face parte şi din festivalul George Enescu.

„Trebuie menţionat faptul că, începând din acest an, Banca Naţională a României va fi parte a Festivalului Naţional George Enescu”, susţin oficialii BNR. 

Modelul Steinway D 274 este „modelul preferat de marii interpreţi atunci când susţin concerte pe scenele lumii”, spun reprezentanţii băncii centrale. „Acesta a fost şi argumentul avut în vedere de comisia de achiziţie atunci când a optat pentru această variantă”. 

BNR nu a organizat licitaţie publică pentru achiziţionarea pianului, optând pentru procedura negocierii fără anunţ de participare de la firma SENIA COMPANY 999.

Pianurile fabricate de Steinway & Sons, companie fondată în 1853, sunt printre cele mai apreciate din lume. Modelul D actual are 274 de centimetri lungime, 156 de centimetri lăţime şi cântăreşte 480 de kilograme şi încă se bazează, în mare măsură, pe varianta originală construită pentru prima oară la sfârşitul secolului al XIX-lea, şi este vârful de gamă al firmei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button